ΠΑΟΚ: Θα φύγει ο Περέιρα;

Η διάθεση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να αντικαταστήσει τον Λιονέλ Πόντες, μετά και την εντός έδρας ήττα από τη νεοφώτιστη και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Φαμαλικάο (με αποτέλεσμα να βρίσκεται οχτώ βαθμούς πίσω από τη κορυφή), έκανε τα «Λιοντάρια» να χτυπήσουν την πόρτα του ΠΑΟΚ για να βάλουν στην άκρη του πάγκου τους τον Αμπέλ Φερέιρα.

Οι Πορτογάλοι φέρεται μάλιστα να κατέθεσαν και επίσημη πρόταση για τον συμπατριώτη τους (και πρώην προπονητή της δεύτερης ομάδας) στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» απάντησε αρνητικά.

Το αν η Σπόρτινγκ επιμείνει, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Αυτό που προκύπτει είναι πως ο ΠΑΟΚ θα επιμείνει να κρατά τη πόρτα της εξόδου κλειστή για τον 40χρονο προπονητή. Ο Φερέιρα δεσμεύεται με συμβόλαιο στο οποίο υπάρχει ρήτρα ύψους 7 εκατ. ευρώ, και ο μόνος τρόπος αυτό να «σπάσει» είναι να συμβεί ό,τι και πριν από τρεις μήνες, όταν και ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχώρησε καταβάλλοντας τα λεφτά της ρήτρας αποδέσμευσης.

Το σίγουρο από την όλη διαδικασία είναι πως ο ΠΑΟΚ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση (εξωτερική και… εσωτερική) αναφορικά με τη σχέση του με τον Αμπέλ Φερέιρα. Οι «ασπρόμαυροι» δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βγουν από ένα πλάνο που χάραξαν όταν αποφάσισαν να αποτανθούν στον Φερέιρα. Μπορεί οι δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί σε αυτούς τους πρώτους μήνες να είναι περισσότερες από όσες όλοι θα ήθελαν, όμως άπαντες έχουν πίστη στο τελικό αποτέλεσμα.