Παπαδημητρίου: «Καλός μαθητής ο Μητσοτάκης – Θα πει το μάθημα»

«Ο Μητσοτάκης έχει το σύνδρομο του καλού μαθητή. Που θα πάει το πρωί στο σχολείο και θα του πει ο δάσκαλος ‘Σήκω Κυριάκο να πεις το μάθημα’ και θα το πει. Για μας είναι καλό αυτό», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον Alpha 989.

Όσον αφορά τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της κυβέρνησης και αν είναι προς την κατεύθυνση που ο ίδιος επιθυμεί, είπε: «Πολλά από αυτά που ήθελα να κάνει, τα κάνει. Κάποια τα έκανε ήδη η κυβέρνηση Τσίπρα. Η χώρα γενικώς αφού έκανε πολλά λάθη και χτυπήσαμε το κεφάλι μας στον βράχο, αρχίσαμε να κάνουμε πράγματα που είναι προς διευκόλυνσή μας».

Χαριτολογώντας χαρακτήρισε «κακό παιδί» τον Μάκη Βορίδη, που όμως «έχει έναν χαρακτήρα που δεν μπορεί να μην σε κερδίσει».

Σχετικά με τις αντιδράσεις για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, σχολίασε τις αλλαγές στα εργασιακά: «Οι ρυθμίσεις που φέρνει Βρούτσης είναι αυτά που είχαν ζητηθεί εδώ και χρόνια, έχουν ήδη γίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Είναι θετικό να υπάρχει ψηφοφορία και πλειοψηφία για μια απεργία», ενώ όπως είπε «Η απεργία πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα και το πιο δύσκολο γιατί χάνονται μεροκάματα. Εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να έχουν στάδια συζήτησης πριν φθάσουν εκεί».

Αναφορικά με την προβολή βουλευτών μέσω των social, όπως επιλέγει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σχολίασε: «Ο Άδωνις ότι και να του δώσεις εξωτερικεύεται, είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας του. Εγώ λέω ότι χρειάζονται, ως ένα μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης, βοηθάει στη Δημοκρατία. Δεν βοηθά, όμως, τη Δημοκρατία η ευκολία με την οποία μεταδίδεται το ψέμα και η ύβρις. Ο δημοσιογράφος έχει υποχρέωση να ελέγχει τις πηγές του, κάτι που χάνεται και αυτό είναι κακό».

Δήλωσε ευχαριστημένος με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό: «Μπαίνουν στο τραπέζι ένα-ένα τα προβλήματα και λύνονται. Θα ξέρουμε τι θα γίνει όταν τελειώσει το θέμα του καζίνου. Μέχρι τέλος έτους τα βασικά θα έχουν λυθεί. Όλοι επιθυμούν πλέον να γίνει κάτι στο Ελληνικό».

Τέλος, αναφερόμενος στα πλεονάσματα, είπε: Στόχος πρέπει να είναι το υψηλό ΑΕΠ. Ετσι θα έρθει το χαμηλό πλεόνασμα».