Παπαδημούλης: Χωρίς ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να νικήσουμε τον Μητσοτάκη

«Με ενδιαφέρει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -η ανάκαμψή μας, η διόρθωση λαθών, οι αλλαγές που χρειάζονται για να συστηθούμε ξανά με τους πολίτες, ώστε να είμαστε μια μαχητική αντιπολίτευση σήμερα, και αύριο να είμαστε η κυβέρνηση του τόπου που θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών μας. Και αυτό απαιτεί πολιτικό σχέδιο, ενότητα, σύνθεση απόψεων, περισσότερη αξιοπιστία».

Τα ανωτέρω τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Flash FM της Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύω πως όλα τα παραπάνω τα συγκεντρώνει σε πιο ικανοποιητικό βαθμό η Έφη Αχτσιόγλου, που είναι και νέα, γυναίκα και δοκιμασμένη στα δύσκολα. Φυσικά σέβομαι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και αυτούς που ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε κάθε περίπτωση χωρίς ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να νικήσουμε τον Κ. Μητσοτάκη», επισήμανε ο ίδιος.

Στη συνέχεια είπε: «Η μάχη του δεύτερου γύρου πρέπει να γίνει με όρους πολιτικού πολιτισμού. Όχι με τοξικότητα και βρώμικο πόλεμο μέσω των social media. Αυτά είναι ξένα με το ήθος της παράταξής μας».

Και πρόσθεσε: «Όποια ή όποιος κι αν κερδίσει, ο δεύτερος ή η δεύτερη θα έχει μια ισχυρή καταγραφή στην κάλπη». «Γι’ αυτό χρειάζεται ενότητα, συλλογικότητα και συνθέσεις. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μας θέλει ενωμένους για τη νίκη, αυτή είναι η λαϊκή εντολή», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Την Κυριακή εκλέγουμε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονοπρόσωπη ΕΠΕ. Έχει συλλογικά όργανα, συλλογικές θέσεις και ένα συνέδριο μπροστά του. Η νικήτρια ή ο νικητής των εκλογών θα πρέπει να οργανώσει τη συλλογικότητα του κόμματός μας, και να τη σεβαστεί. Συγκρίνοντας την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη με βάση τα κριτήρια που ανέφερα, την εμπειρία τους, την παρουσία στη βουλή, στηρίζω την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά σέβομαι και όσους στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Τα σενάρια περί διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χαρά του Μητσοτάκη».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πολύ καλός επικοινωνιακά, και πρέπει να αξιοποιηθεί στη συλλογική μας προσπάθεια ως κόμμα, ακόμη κι αν δεν νικήσει τις εκλογές. Όμως μέχρι τώρα έχει αρνηθεί έναν πολιτικό και πολιτισμένο διάλογο με την Έφη Αχτσιόγλου και οποιαδήποτε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης προκειμένου να μας εξηγήσει το πολιτικό του σχέδιο, αλλά και τί προτείνει για την ακρίβεια, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική», συνέχισε, και κατέληξε: «Θεωρώ ότι το ‘’φύλλο αγώνα’’ της Έφης Αχτσιόγλου είναι πληρέστερο σε σχέση με το επικοινωνιακό χάρισμα του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτή είναι η γνώμη μου με μια πεντηκονταετία εμπειρίας στην ανανεωτική αριστερά. Πιστεύω έμπρακτα στη νέα γενιά και την ανανέωση, αλλά εμπιστεύομαι και προτιμώ αυτό που έχει δοκιμαστεί και το ξέρω καλύτερα -την Έφη Αχτσιόγλου».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη: