Παπαδημούλης: Επανεκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό ρεκόρ 75%

Στην θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επανεκλέχτηκε σήμερα για τέταρτη συνεχόμενη φορά, με την υποστήριξη μιας ευρείας διακομματικής πλειοψηφίας και με ποσοστό 74.77% ο επικεφαλής της Ευρωοομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, που προτάθηκε ομόφωνα για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το Προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του Αντιπροέδρου, συγκέντρωσε 492 θετικές ψήφους, επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 74.77%) <-LINK. Το νέο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει θητεία έως και τον Ιούνιο του 2024.

Μετά την επανεκλογή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους, με μια μεγάλη πλειοψηφία, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα.

Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους δεκατέσσερεις Αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας.

Και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα.

Για ένα πιο ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και αλληλεγγύη και λιγότερες ανισότητες.»

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Ολομέλεια του ΕΚ:

– Η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πρόστιμα 155.400 σε οδικές μεταφορές επέβαλλε η Επιθεώρηση Εργασίας
19 Μαρτίου, 2025
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα και η Σλοβενία απηχούμε τη φωνή της ΕΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας
19 Μαρτίου, 2025
Την Πέμπτη οι κηδείες των 59 θυμάτων της φωτιάς σε κλαμπ της Βόρειας Μακεδονίας
19 Μαρτίου, 2025
Σάλος με την Μελόνι: Αποκήρυξε ιστορικό κείμενο κατά του Μουσολίνι
19 Μαρτίου, 2025
Υπουργείο Δικαιοσύνης Τουρκίας: «Ανευθυνότητα και θράσος η σύνδεση Ερντογάν με τη σύλληψη Ιμάμογλου»
19 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Τι είπε η μητέρα της 22χρονης
19 Μαρτίου, 2025
Πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή 175 αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
19 Μαρτίου, 2025
Τουρκία: Πάνω από 100 συλλήψεις – Εκτός από τον Ιμάμογλου χειροπέδες σε δημάρχους, επιχειρηματίες κι έναν τραγουδιστή
19 Μαρτίου, 2025
Νέο ηχητικό από τα Τέμπη: «Δεν μπορώ να το βρω στο πρόγραμμα»
19 Μαρτίου, 2025
ΚΟ ΠΑΣΟΚ: Επεισόδιο ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Λιακούλη
19 Μαρτίου, 2025