Παπαδημούλης για υποκλοπές: Η ΝΔ κουκούλωσε το σκάνδαλο, τα ΜΜΕ το έχουν θάψει

“Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Βουλή κουκούλωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τα ΜΜΕ το έχουν θάψει”, τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την παραίτηση Δημητριάδη και Κοντολέων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη:

Πριν ένα χρόνο στις 5 Αυγούστου 2022 αναγκάστηκαν να παραιτηθούν οι εκλεκτοί του κυρίου Μητσοτάκη Δημητριάδης και Κοντολέων λόγω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ένα χρόνο μετά η δικαστική έρευνα βρίσκεται στο μηδέν. Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Βουλή το κουκούλωσε. Τα ΜΜΕ το έχουν θάψει. Οι φορολογικές αρχές αποδέσμευσαν τους λογαριασμούς του κ Λαβράνου της Predator. Οι κύριοι Δημητριάδης και Κοντολέων κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, ο δε ανηψιός δεν έχει καν κληθεί από την Δικαιοσύνη. Αυτή η ντροπή για την Δημοκρατία, την Διαφάνεια και την Δικαιοσύνη, που εκθέτει και την Ελλάδα διεθνώς, έχει την υπογραφή του κυρίου Μητσοτάκη. Έγινε «με εντολή Μητσοτάκη».

Σε άλλες δημοκρατίες, ηγέτες χωρών αναγκάστηκαν να παραιτηθούν η λογοδοτούν στην Δικαιοσύνη για μικρότερης έκτασης σκάνδαλα. (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Ισλανδία κλπ). Το 41% της ΝΔ δεν είναι πλυντήριο, ούτε θα διαρκέσει για πάντα. Αντίθετα υπογραμμίζει την ευθύνη κάθε δημοκράτη να αγωνίζεται για Δημοκρατία, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια. Υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Να αντλήσουμε διδάγματα από την ήττα μας. Να κάνουμε ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Μιλώντας καθαρά και δυνατά για τις ανισότητες, την διαφθορά, την αδιαφάνεια και προτείνοντας λύσεις. Η παντοκρατορία της Δεξιάς και της γνωστής οικογένειας και η απουσία ουσιαστικών αντίβαρων ελέγχου, είναι επιζήμια. Έχουμε υποχρέωση όλες και όλοι να ανασκουμπωθούμε, να ενωθούμε, να εργαστούμε σκληρά. Για να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος για την Πατρίδα μας και την Κοινωνία. Το οφείλουμε και το μπορούμε!