Παπαδημούλης: «”Λίστα Πέτσα” και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο στόχαστρο διεθνών ΜΜΕ»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρεται σε δημοσίευμα της DW με τίτλο «ελληνική κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και ο Κουρτς».

Με αφορμή την παραίτηση του του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, λόγω του σκανδάλου διαφθοράς με φερόμενες χειραγωγούμενες δημοσκοπήσεις, η αυστριακή εφημερίδα Der Standard εστιάζει στην Ελλάδα και την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την «αμφιλεγόμενη πολιτική της για τα ΜΜΕ».

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Der Standard, που αναδημοσιεύει DW, «η κυβέρνηση κατηγορείται ότι διέθεσε πάρα πολλά χρήματα σε φιλικά διακείμενα ΜΜΕ παρεμποδίζοντας επικριτικά μέσα από την πρόσβαση σε χρηματοδότηση».

Ο Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχολιάζει μέσω twitter:

«Η #λιστα_πετσα κ οι μεθοδεύσεις της #Κυβερνηση_Μητσοτακη για την χειραγώγηση της πληροφόρησης στο στόχαστρο διεθνών #ΜΜΕ. Αφορμή είναι το σκάνδαλο διαφθοράς και η παραίτηση #Κουρτς. Δημοσίευμα της  @dw_europe⁩ που θα «θαφτεί» από πολλά εγχώρια #ΜΜΕ».

-Ad-