«Η άποψη του Στ. Κούλογλου είναι σεβαστή. Ωστόσο, διαφωνώ πλήρως. Πολιτικά, θεωρώ πως είναι λανθασμένη η αξιολόγηση ότι είχαμε ισοπαλία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Η δική μου αίσθηση -όχι μόνο στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ένα ευρύτερο κοινό- είναι ότι ο Τσίπρας κέρδισε πόντους έναντι του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Επίσης, ήταν επικοινωνιακά λάθος η στιγμή. Διότι, διευκόλυνε τη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα. Αντί να συζητάμε τις προτάσεις Τσίπρα, συζητάγαμε την αξιολόγηση Κούλογλου», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον Alpha 98,9.
Ο Τσίπρας κέρδισε πόντους έναντι του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ καλές πιθανότητες για τη νίκη και την πρωτιά
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημείωσε ότι «η συζήτηση και η κριτική αξιολόγηση που κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στο να έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για τη νίκη και την πρωτιά στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Διότι, έχουμε διδαχτεί και από λάθη και από αδυναμίες μας. Αλλά οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε -ανεξάρτητα από το κόμμα που υποστηρίζουμε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια Ελλάδα μέσα στα μνημόνια και την έβγαλε, μείωσε την ανεργία από το 27% στο 17%, επέστρεψε την χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, στήριξε φτωχούς και άφησε και ένα μαξιλάρι 37 δισ. ευρώ με το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει τον άνετο».
«Ο Τσίπρας είναι ο αδιαφιλονίκητος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, δεν φτάνει μόνο ο Τσίπρας. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συνοχή, σοβαρότητα, αποφυγή των αυτογκόλ και ένα εύληπτο, επεξεργασμένο και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα 4ετίας», συμπλήρωσε.
Θα έχουμε εκλογές ντέρμπι. Ο @syriza_gr έχει πολύ καλές πιθανότητες για τη νίκη & την πρωτιά
Ο @atsipras κέρδισε πόντους έναντι του #Μητσοτάκη στη #ΔΕΘ. Διαφωνώ πλήρως με την αξιολόγηση περί ‘ισοπαλίας’ Τσίπρα-Μητσοτάκη
👉 Στον @_Alpha989 https://t.co/6QMtf5Gsw4
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) September 21, 2021
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι πιο ενεργή στις διεκδικήσεις για αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας
Αναφορικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «υτή την στιγμή σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια μερική, ανεπαρκής στροφή σε σχέση με την λανθασμένη συνταγή της προηγούμενης δεκαετίας που ήταν το δόγμα Σόιμπλε. Το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει παγώσει λόγω πανδημίας μέχρι το τέλος του 2022. Και έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για τις απαραίτητες δημοσιονομικές αλλαγές. Αυτό διεκδικούν η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο ευρωπαϊκός Νότος. Κι αυτό γιατί, πολύ απλά δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα κριτήρια του Μάαστριχτ -μάξιμουμ δημόσιο χρέος 60% και έλλειμμα 3%. Σήμερα στην Ευρωζώνη μόνο το Λουξεμβούργο πληροί αυτά τα κριτήρια. Το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει το 100% λόγω πανδημίας, αύξησης δαπανών και μείωσης εσόδων. Επομένως, ο ρεαλισμός απαιτεί να γίνουν αυτές οι αλλαγές». Συνεχίζοντας σχετικά, ανέφερε ότι «σε αυτή την μεγάλη συζήτηση που έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην οποία υπάρχει κόντρα και μια διάσταση απόψεων μεταξύ του πλούσιου Βορρά και του Νότου και των προοδευτικών δυνάμεων μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να είναι πιο ενεργή στη διεκδίκηση αλλαγών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Ως μια χώρα ρημαγμένη από την χρεοκοπία και τα μνημόνια, αλλά κι επειδή έχουμε υψηλό δημόσιο χρέος, χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη. Εάν έχει τον «κορσέ» του Συμφώνου Σταθερότητας δεν μπορείς να κάνεις επενδύσεις. Όπως και το να δώσεις ένα μέρισμα ανάπτυξης, γιατί στο μεταξύ οι ήδη μεγάλες ανισότητες έχουν ενισχυθεί».