Παπαδημούλης: «Στηρίζω Αχτσιόγλου γιατί είναι νέα, δοκιμασμένη στα δύσκολα με μεγάλη επιτυχία και θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες»

«Στις εκλογές της Κυριακής επιλέγω να στηρίξω την Έφη Αχτσιόγλου, γιατί είναι νέα, δοκιμασμένη στα δύσκολα με μεγάλη επιτυχία και θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Εργασίας, συν μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα -αλλά και γιατί είναι γυναίκα. Πιστεύω ότι μπορεί να νικήσει τον Κ. Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές ως επικεφαλής μιας συλλογικής προσπάθειας».

Τα ανωτέρω υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN.

Αναλυτικότερα δήλωσε τα εξής: «Το σημαντικό αυτή την ώρα, ενόψει της εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι η μαζική συμμετοχή, η μεγαλύτερη δυνατή. Προσωπικά, επιλέγω να στηρίξω την Έφη Αχτσιόγλου γιατί είναι νέα, δοκιμασμένη στα δύσκολα με μεγάλη επιτυχία και θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Εργασίας, συν μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα -αλλά και γιατί είναι γυναίκα. Θεωρώ πολύ σημαντικό βήμα για τη χώρα να έχει αύριο γυναίκα επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης -η Φώφη Γεννηματά ήταν της ελάσσονος αντιπολίτευσης- και γυναίκα πρωθυπουργό αύριο. Πιστεύω ότι μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη ως επικεφαλής μιας συλλογικής προσπάθειας. Και επίσης είναι σοβαρή, συγκροτημένη, εργατική και πιστεύει στην αξία της συλλογικότητας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών είπε τα εξής: «Σε ένα δείγμα 1.000 ανθρώπων στο σύνολο, που ήταν λιγότεροι όσοι ψήφισαν όντως ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως και όσων δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, για εμένα μετράει πιο πολύ ότι θετική γνώμη για την Έφη Αχτσιόγλου έχει 1 στους 2 Έλληνες και Ελληνίδες. Αυτό αν το συγκρίνουμε με το 18% του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εθνικές εκλογές είναι μεγάλο ατού. Για εμένα, πάντως, το βασικό κριτήριο για να ψηφίσει κανείς την Κυριακή είναι το ποια ή ποιος μπορεί να συμβάλλει ως επικεφαλής στο δύσκολο συλλογικό έργο της ανάκαμψης του κόμματος, ώστε να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και αύριο μια ισχυρή κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος».

Ερωτηθείς για τον κ. Κασσελάκη και την υποψηφιότητά του ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν θα πω τίποτα εναντίον οποιασδήποτε άλλης υποψηφιότητας. Πιστεύω, εξάλλου, ότι αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της κρίσης των πολιτών. Κάθε υποψήφιος εξέφρασε τις προτάσεις του και θα κριθεί από τα μέλη. Καλώ όλους τους πολίτες να μετάσχουν την Κυριακή στις εκλογές μας. Πιστεύω, επίσης, ότι στο δεύτερο γύρο -που εκτιμώ ότι θα υπάρξει- θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης. Πιστεύω ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα. Ο κόσμος μας ζητά ενότητα, συσπείρωση, δουλειά και να κερδίσουμε το Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές. Πάντως, όλες οι δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές και σε ΝΔ και σε ΠΑΣΟΚ πέσανε έξω. Είναι ευθύνη όλων των υποψηφίων την επόμενη ημέρα να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια και αυτόν ή αυτή που θα εκλεγεί. Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου είναι η πιο ενωτική».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε: «Ο Αλέξης Τσίπρας, που σωστά κρατά αυστηρή ουδετερότητα, είμαι σίγουρος ότι την επόμενη ημέρα θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την νέα ή τον νέο πρόεδρο που θα εκλέξουν τα μέλη μας. Όσοι λένε ότι ο Αλ. Τσίπρας στηρίζει Στ. Κασσελάκη λένε ψέματα θεωρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μέλος του κόμματος και της νεολαίας από τα γεννοφάσκια του, είναι παιδί της Αριστεράς. Τον έχω στηρίξει στα δύσκολα, καταλαβαίνω το πώς νιώθει αυτή την περίοδο και θεωρώ ότι σωστά κάνει και είναι ουδέτερος. Αυτό που διαρρέουν όμως ορισμένοι ότι τάχα στηρίζει Κασσελάκη εγώ δεν το αγοράζω»

Κλείνοντας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ένα πολύ κακό ξεκίνημα και σε αυτή της τη θητεία, αποδεικνύοντας ότι το περίφημο επιτελικό κράτος είναι μια επικοινωνιακή φούσκα. Δυστυχώς την “αγόρασε” το 41% των Ελλήνων, αλλά πιστεύω ότι αν επιβεβαιωθεί αυτό που θέλω, και έχουμε την Έφη Αχτσιόγλου στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το κόμμα μας θα ξεκινήσει μια πορεία ανάκαμψης και η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι επικεφαλής μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης αυστηρότατης, σκληρής, αλλά και αξιόπιστης. Ο τόπος τη χρειάζεται αυτή την αντιπολίτευση, που αύριο θα είναι μια ισχυρή κυβέρνηση. Γιατί την αξίζει η Ελλάδα.

Χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που να δικάζει δίκαια, γρήγορα και αποτελεσματικά. Διότι τώρα έχουμε μια δικαιοσύνη που διορίζεται από την κυβέρνηση και κάνει πολλές φορές αυτό που θέλει η κυβέρνηση. Το τί δεν έχει κάνει για τις υποκλοπές, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, συν το ότι όλα τα σκάνδαλα έχουν ανακαλυφθεί από τη δικαιοσύνη άλλων κρατών, εμένα με πονάει. Θέλω ριζικές αλλαγές εκεί. Νομίζω ότι η Έφη Αχτσιόγλου εκπροσωπεί αυτό που λέμε πολιτική. Και προσωπικά προτιμώ την πολιτική από την εύκολη επικοινωνία».

Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης επανέλαβε τα εξής: «Δεν τίθεται θέμα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Αλλά δεν αρκεί η διατήρηση της ενότητας. Χρειάζεται η ενίσχυση της αξιοπιστίας μας, η ανάκαμψη, το να λέμε λιγότερα και να τα κάνουμε πράξη. Για να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα. Με κοινωνικό κράτος, με προστασία του περιβάλλοντος, με λιγότερες ανισότητες και διαφθορά. Για όλα αυτά χρειάζεται άλλη κυβέρνηση. Πιστεύω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες, αν δουλέψουμε συλλογικά, να έχουμε σε 3-4 χρόνια την Έφη Αχτσιόγλου πρωθυπουργό».

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης: