Παπαδημούλης: Συγχαρητήριο μήνυμα προς την ευρωομάδα της La France Insoumise για τις Γαλλικές εκλογές

Συγχαρητήριο μήνυμα εκ μέρους της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, προς την ευρωομάδα της La France Insoumise (Ανυπότακτη Γαλλία) και τον Ζαν Λικ Μελανσόν, του οποίου η συμμαχία αριστερών κομμάτων NUPES (Nouvelle Union populaire écologique et sociale) αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η «Λαϊκή Συμμαχία» του Μελανσόν κατέλαβε 146 έδρες, «τεκμηριώνοντας την επιστροφή της αριστεράς σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική ζωή».

Με το μήνυμά του, που κοινοποιείται στην Ευρωομάδα της Αριστεράς (TheLeft) και απευθυνόμενος στην ευρωομάδατης LFI, που μαζί με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκροτούν τις δυο μεγαλύτερες Ευρωομάδες της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία, παρά την υψηλή αποχή και την άνοδο της ακροδεξιάς», ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει και ότι «ο Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση πληρώνοντας τη δεξιά οικονομική πολιτική του και την αλαζονεία του».

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα της επιστολής, στα ελληνικά:

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το θετικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών και την ανάδειξη του NUPES ως αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία, παρά την υψηλή αποχή και την άνοδο της ακροδεξιάς. Είναι επίσης σημαντικό ότι ο Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση πληρώνοντας τη δεξιά οικονομική πολιτική του και την αλαζονεία του.

Συντροφικά,

Δημήτρης Παπαδημούλης