Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων σε Β. Ελλάδα και νησιά

Ιδιαίτερα επιβαρυμένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και κάποια νησιά, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως τα ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 27.000, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.

Επίσης, έκανε λόγο για αύξηση 28% στα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συμπρωτεύουσα έχει περίπου 2.000 ενεργά κρούσματα. Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα – σύμφωνα με την ίδια – είναι στο 6,8%.

Τόνισε δε ότι “έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να φανεί η αποκλιμάκωση της κατάστασης” και αναφέρθηκε στην στην σημασία του εμβολιασμού στην μάχη κατά της πανδημίας.

Σε σχέση με την χαλάρωση του lockdown, τόνισε ότι έγινε για να «μετατοπιστεί» η δραστηριότητα των πολιτών έξω από τα σπίτια.

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και ειδικά για σωστή χρήση της μάσκας.