Παπαευαγγέλου: Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου

Έκκληση σε όσους γιορτάζουν αυτό το διάστημα να μην συνωστιστούν απηύθυνε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου – Επιπλέον τόνισε ότι τα μέτρα στο 2ο lockdown δεν τηρήθηκαν από όλους.

Η πίεση στις ΜΕΘ συνεχίζεται, ωστόσο είναι πλέον εμφανές ότι τα κρούσματα μειώνονται ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι τα μέτρα στο 2ο lockdown δεν τηρήθηκαν από όλους «το βλέπουμε στους δρόμους», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Παπαευαγγέλου.

Και πρόσθεσε: «κάνω έκκληση στους εορτάζοντες σήμερα (γιορτή Αγίου Ανδρέα) αλλά και στους υπόλοιπους που θα γιορτάζουν τις επόμενες ημέρες να μην συνωστιστούν. Να τους ευχηθούμε τηλεφωνικά. Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ακόμα ότι από τα 1.044 νέα κρούσματα, τα 255 εντοπίζονται στην Αττική και τα 213 στη Θεσσαλονίκη. Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 85 θανάτους.