Παπαγγελόπουλος: «Ρασπούτιν τέλος, έρχεται η εποχή της Μεσσαλίνας»

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη συνέντευξη στα «ΝΕΑ» του δηλώνει ότι υπήρχαν διαρροές και σκοπιμότητες για την έρευνα της Novartis από άλλα πρόσωπα -εκτός αυτού-, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθούταν από την EΥΠ, παρότι μέλος της κυβέρνησης. Συμπληρώνοντας ενδεικτικά ότι «δεν επικοινώνησα με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη, γιατί κι αν με παρακολουθούσε δεν θα μου το έλεγε».

Ακόμη αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να υπήρχαν χρηματισμοί στο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες– σύμφωνα με ισχυρισμούς μάρτυρα υπό προστασία-, παρά την αρχειοθέτηση των συγκεκριμένων κατηγοριών.

Επιπλέον σπεύδει ν’ αναφέρει ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δεν έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρασκήνιο άλλων δικαστικών υποθέσεων, ενώ προχωρά στην πρόβλεψη ότι η επιτροπή της Βουλής δεν θα κάνει δεκτό το αίτημά του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους Σαμαράς, Αγγελή και Ράικου.

Τέλος, αποφεύγει να σχολιάσει τους χειρισμούς των δικαστικών για την υπόθεση Novartis κι αν ο ίδιος προχωρούσε σε παρόμοιες κινήσεις, αλλά και τις αναφορές του Αγγελή για δεκάδες μη ερευνηθείσες υποθέσεις.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε ερώτηση για την Ελένη Ράϊκου και την αποκάλυψη ότι θα μιλήσει για ορισμένα αιτήματα της προς τον ίδιο είπε: «Δεν ξέρω πόσες αποκαλύψεις θα με αναγκάσει να κάνω η κυρία Ράικου. Σε κάθε ψέματα της θα απαντάω με μια αλήθεια. Στόχος μου είναι να αποκαλύψω περαιτέρω πόσο αναξιόπιστα είναι τα μυθεύματα της για τον δήθεν Ρασπούτιν, που τα εφηύρε πολλούς μήνες μετά την παραίτησή της για να συγκαλύψει τις μεγάλες ευθύνες της ως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Η εποχή του Ρασπούτιν τελείωσε όμως, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γαργαλιστική…».

Όσο για το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε πως «εκπλήξεις θα υπάρξουν πολλές. Μόνο που θα είναι πολύ ευχάριστες για μένα και πολύ δυσάρεστες για όσους με κατηγορούν. Θα σας θυμίσω όμως ότι η Βουλή αποφάσισε τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για να ερευνηθούν συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις που δήθεν τέλεσα ως υπουργός. Τα υπόλοιπα που γράφονται και λέγονται είτε από άσχετους είτε από εγκάθετους για επέκταση της έρευνας εις βάρος μου είναι ομολογία ότι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου. Προσποιούνται ότι μπορεί να ερευνήσει η επιτροπή και άλλες υποθέσεις, ενώ γνωρίζουν καλά ότι για να γίνει αυτό απαιτείται νέα απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση νέας Προκαταρκτικής Επιτροπής με νέα δήθεν αδικήματα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διαξιφισμοί κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα Τέμπη με φόντο την παρέμβαση Ρουβίκωνα για Τασούλα
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΟΕΣΥ: Απεργία των δημοσιογράφων στις 18 Φεβρουαρίου για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
13 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση Τραμπ για Ουκρανία: Καμία αμερικανορωσική συμφωνία χωρίς το Κίεβο, λέει ο Ζελένσκι – Ανησυχία στην Ευρώπη
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων κατά του Εφέτη Ανακριτή για παραλείψεις στην διαλεύκανση της υπόθεσης
13 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Σοκάρει η απολογία της 34χρονης που δολοφόνησε τον σύντροφό της – «Τον έβαλα σε μια κουβέρτα και τον έθαψα»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Μόναχο: Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση 24χρονου Αφγανού με αυτοκίνητο σε διαδήλωση – Δεκάδες τραυματίες
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Νεκρός 52χρονος άνδρας απο πυροβολισμό στο Ρουπάκι – Αναζητείται ο δράστης
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΔΕ μετά από καταγγελία γονέων για εγκαύματα σε βρέφος από ορό στο Νοσοκομείο του Βόλου
13 Φεβρουαρίου, 2025
Σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν οι δύο 19χρονοι που ξυλοκόπησαν Αιγύπτιο στη Θεσσαλονίκη
13 Φεβρουαρίου, 2025