Παππάς: Η χώρα βιώνει τραγικά γεγονότα και ο Μητσοτάκης δεν βρήκε μια κουβέντα για να πει

«Η χώρα βιώνει τραγικά γεγονότα και ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε μια κουβέντα για να πει, σχολίασε για τον ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, όταν πήρε τον λόγο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

«Καίγεται η Κορινθία για τρίτη μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε να πει τίποτα στην εθνική αντιπροσωπεία; Γύρισε από τον ΟΗΕ, συναντήθηκε με τον Ερντογάν, δεν θεωρεί κομμάτι των υποχρεώσεών του να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία; Ή να καλυφθούμε όλοι πίσω από τον κ. Γεραπετρίτη που θα έρθει να ενημερώσει την Επιτροπή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας; Όχι. Έχουμε αιτηθεί ότι απαιτούμε λεπτομερή ενημέρωση για το τι γίνεται με τα εθνικά θέματα», ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να μας εξηγήσει γιατί η Πυροσβεστική μας έχει 4.000 οργανικά κενά, γιατί έχουν καεί 4 εκατομμύρια στρέμματα από το 2021. Γιατί σταματάνε, πλέον, οι φωτιές στη θάλασσα και τον οικιστικό ιστό; Η χώρα βιώνει τραγικά γεγονότα και δεν βρήκε μια κουβέντα να πει; Φοβάται μήπως γκριζάρει η εικόνα του στα δελτία ειδήσεων; Αν απολογηθεί για την πυρκαγιά στην Κορινθία; Αν δώσει έστω και μια εξήγησηε για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός συνανθρώπου μας στον Άγιο Παντελεήμονα και για το γεγονός ότι βρέθηκε ακόμα ένας άνθρωπος απαγχονισμένος στο ΑΤ Ομονοίας; Δεν θεωρεί ότι πρέπει να δώσει εξηγήσεις;».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και όσα είπε ο πρωθυπουργός για αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Άκουσα τον πρωθυπουργό, με έπαρση να μιλάει για την ψηφιακή μετάβαση και θυμήθηκα ότι ένα από τα πρώτα ζητήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε τα θέματα της ψηφιακής πολιτικής, ήταν η αιρεσιμότητα 1,2 δισ. ευρώ για ψηφιακά έργα το 2014. Να του θυμίσετε δύο γεγονότα σε σχέση με την ψηφιακή μετάβαση και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Παππάς και αναφέρθηκε σε επιστολή τού τότε επιτρόπου Τηλεπικοινωνιών, που είχε στην αρμοδιότητά του τις νέες τεχνολογίες, «ο οποίος προειδοποιούσε για τον τρόπο λειτουργίας των αρμόδιων υπουργείων στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και έλεγε ότι η Ελλάδα θα χάσει 1,2 δισ. αν δεν βάλετε μυαλό».

Παραλήπτες της επιστολής, όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τότε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Χατζηδάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε το όνομά του, μια δεκαετία πριν, με έναν ύψιστο κίνδυνο να χάσει η Ελλάδα χρήματα για την ψηφιακή μετάβαση, επειδή υπήρχε αδιαφάνεια στην εκτέλεση των ψηφιακών έργων. Και πάλι επί Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ευρωπαία εισαγγελέας ασχολείται με την αδιαφάνεια στους διαγωνισμούς-αναθέσεις στα ψηφιακά έργα, στην Ελλάδα. Είναι η λεπτή κόκκινη γραμμή που συνδέει τη θητεία του κ. Μητσοτάκη, πριν και μετά, σε σχέση με την ψηφιακή μετάβαση», τόνισε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Μητσοτάκη ότι ο υπουργός του, τώρα Παιδείας, πριν Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είχε αναγνωρίσει τα πολύ σημαντικά βήματα που έκανε η δική μας διακυβέρνηση, με τη συγκρότηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με την άρση της αιρεσιμότητας, διότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η χώρα γλύτωσε αυτά τα χρήματα για να κάνει ψηφιακά έργα και με βήματα στα οποία πάτησε για να στήσει το gov.gr. Έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε ακόμη ώστε οι ψηφιακές υπηρεσίες να είναι προσβάσιμες στον πολίτη, εδώ είμαστε και θα τα παρακολουθούμε αλλά παρακαλώ μια απόσταση από τον μηδενισμό θα βοηθούσε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Παππάς: Η χώρα βιώνει τραγικά γεγονότα και ο Μητσοτάκης δεν βρήκε μια κουβέντα για να πει
1 Οκτωβρίου, 2024
Σύλληψη 29χρονου για ξυλοδαρμό της γυναίκας του μπροστά στο 15 μηνών παιδί τους
1 Οκτωβρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τα Σοφιανά – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
1 Οκτωβρίου, 2024
Φάμελλος: Επαναλαμβάνεται, δυστυχώς, με αυτή την κυβέρνηση το φαινόμενο μία φωτιά να σβήνει στη θάλασσα
1 Οκτωβρίου, 2024
Η Teleperformance Ενώνει τις Δυνάμεις της με τo Save Your Hood σε μια Βιώσιμη Δράση για Καθαρότερες Θάλασσες
1 Οκτωβρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τα Σοφιανά – Ανοιχτή η εθνική οδός
1 Οκτωβρίου, 2024
Μητσοτάκης στη Βουλή: Ναι, το 2025 η Ελλάδα θα έχει επιτέλους Κτηματολόγιο – Έναν ακριβή χάρτη, χωρίς παραθυράκια ανομίας
1 Οκτωβρίου, 2024
Αυτές είναι οι 11 ανατροπές στις συντάξεις – Αποκαλύπτει ο Αλέξης Μητρόπουλος
1 Οκτωβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε 12χρονος στη Χαλκιδική: Συνελήφθη ένας 13χρονος και ο πατέρας του
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
1 Οκτωβρίου, 2024