Παππάς: Υπάρχει σοβαρό πεδίο σύγκλισης για ένα εκλογικό μπλοκ απέναντι στον Μητσοτάκη

Ο κ. Παππάς ζήτησε «να μην τραβήξουμε τις μικρές διαφορές από τα μαλλιά, να μην ενοχοποιούμε τη διαφωνία, που είναι προβλεπόμενη και θεμιτή, αρκεί να γίνεται με καθαρούς όρους και να οδηγούν σε νέες συνθέσεις».

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό και την οργανωτική του αναδιάρθρωση και «θα καταστεί το πιο πλουραλιστικό και διαφανές κόμμα στην Ελλάδα. Εμείς διεκδικούμε, με βάση τη λαϊκή εντολή, την υποχρέωσή μας να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας», δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Συνεχίζοντας σημείωσε: «έχω διακρίνει από τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών -με τις όποιες διαφορές, βεβαίως- ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πεδίο συγκλίσεων. Υπάρχει μία συναίνεση για το πως πρέπει να πορευτούμε, πως να αξιοποιήσουμε το ιδεολογικό και το προγραμματικό μας οπλοστάσιο, ποιες πρωτοβουλίες να πάρουμε για να οικοδομήσουμε το εκλογικό μπλοκ που μπορεί να στείλει τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση».

Κλείνοντας, ο Παππάς είπε ότι το κόμμα «θα οργανώσει το καταστατικό του συνέδριο, θα ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό και την οργανωτική του αναδιάρθρωση, θα καταστεί το πιο δημοκρατικό, συμμετοχικό, πλουραλιστικό και διαφανές κόμμα στην Ελλάδα. Ως τέτοιο θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων».

Πηγή: ΑΠΕ