Παραιτήθηκε σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Αφήνοντας αιχμές για παζάρια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι σχετικά με τη διαδικασία επιλογής νέου αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας παραιτήθηκε από σύμβουλος ο δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης.

Η παραίτηση του ακολούθησε αυτή του αντιπροέδρου του ΔΣΑ Χαράλαμπου Κονδύλη για την κάλυψη της θέσης του οποίου συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο.

«Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να σας ταλαιπωρώ παραμένοντας στη διαδικασία, της οποίας άλλωστε, όπως αποδείχθηκε, το αποτέλεσμα ήταν εξ αρχής ειλημμένο, στη βάση παζαριών και συμφωνιών και όχι των κριτηρίων που εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να ισχύουν» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση παραίτησης του ο κ. Περάκης συμπληρώνοντας: «Όταν δεν έχεις τη δυνατότητα ν΄ αλλάξεις κάτι, φεύγεις».

Ο κ. Περάκης αφού κάνει ένα σύντομο απολογισμό για την 10χρονη συμμετοχή μου στο ΔΣ του ΔΣΑ, μεταξύ άλλων, προσθέτει «ότι ποτέ δεν παρανόμησα, ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα τη θέση μου στο ΔΣ προς ίδιον όφελος, ποτέ δεν έκανα κανένα ρουσφέτι σε κανέναν (κακοκαρδίζοντας γι αυτό αρκετούς), ποτέ δεν συμμετείχα σε παζάρια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Όπως επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα πώς είναι δυνατόν να διαφωνείς -υποτίθεται- δημοσίως με κάποιον σε μια σειρά από πράγματα, όταν όμως φτάνει η κρίσιμη ώρα των επιλογών και των αποφάσεων, να τα βρίσκεις μια χαρά ιδιαιτέρως μαζί του στη βάση του δούναι και λαβείν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση του κ. Περάκη θα καλυφθεί από τον πρώτο αναπληρωματικό του συνδυασμού του.