Παρακολουθήσεις: Καταγγελία Βαξεβάνη – «Συνομιλία με εντολές Μαξίμου για κλείσιμο του Documento»

Συνεχίζουν να απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με άρθρο του Documento, στοιχεία που έχει καταγράψει ο «κοριός» δείχνουν «παρανομίες» και «ανάρμοστες» συνομιλίες πολιτικών στελέχων.

Συγκεκριμένα, σε μία από τις συνομιλίες, όπως αναφέρει πάντα το Documento, εμφανίζεται στέλεχος Τράπεζας να συνομιλεί με εταιρεία επικοινωνίας που δρούσε για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου και να παίρνει εντολές για να μην δοθεί διαφήμιση στην εφημερίδα. Όπως λέει το Documento, η καταγεγραμμένη συνομιλία φαίνεται να έγινε τον Φεβρουάριο του 2022 και είχε  στόχευση το κλείσιμο της εφημερίδας.

Όπως λέει ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης, τον Φεβρουάριο του 2022, είχε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο συστημικής τράπεζας στον οποίο διαμαρτυρήθηκε γιατί η τράπεζα έχει αποκλείσει από διαφήμιση την εφημερίδα. Τις ίδιες μέρες η εμπορική διευθύντρια του Documento είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο διαφήμισης της Τράπεζας, στον οποίο μετέφερε και αυτή τη δυσφορία για την πολιτική της Τράπεζας η οποία προέβαινε σε αποκλεισμό του Documento, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα.

Όπως φαίνεται, σύμφωνα πάντα με το Documento, το predator παρακολουθούσε την περίοδο εκείνη τα στελέχη της εταιρείας επικοινωνίας η οποία είχε αναλάβει το crisis management και την επικοινωνία του Μαξίμου. Έτσι κατέγραψε τη συνομιλία που έχει το στέλεχος της Τράπεζας το όποιο είναι υπεύθυνο για τη διαφήμιση με την εταιρεία επικοινωνίας η οποία μίλαγε εκ μέρους του Μαξίμου.

Το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται να ενημερώνει το Μαξίμου ότι ο Κώστας Βαξεβάνης επισκέφτηκε το διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας και του έθεσε το θέμα του αποκλεισμού της εφημερίδας.

Το predator έχει καταγράψει το πολιτικό πρόσωπο να λέει «μην υποχωρείς. Τους έχουμε περικυκλώσει από παντού και θα πάθουν οικονομική ασφυξία. Μην υποχωρήσετε πες και στον άλλο για να τους τελειώσουμε».