Παραλίες και σωματική άσκηση: Αυτά αλλάζουν από σήμερα

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε ελεύθερα το μπάνιο στη θάλασσα και τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο χωρίς να χρειαστεί να στείλουμε κάποιο SMS.

Όσον αφορά στις μη οργανωμένες παραλίες, ο κόσμος θα μπορεί πλέον να κάνει μπάνιο στη θάλασσα και να απολαμβάνει τη βόλτα του δίπλα από το κύμα.

Συγκεκριμένα μέτρα για τις παραλίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των λουόμενων.

Οι οργανωμένες πολιτείες δεν θα ανοίξουν ακόμα αλλά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανάλογα με την πορεία της νόσου είναι δυνατόν να ανοίξουν εντός του Μαϊου.

Οι ιδιοκτήτες beach bar και παραθαλάσσιων ξενοδοχείων έχουν πάντως αρχίσει ήδη προετοιμασίες και ανακαινίσεις, παρόλο που δεν υπάρχουν σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Οι ξαπλώστρες θα βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και διαχωριστικά πλέξιγκλας, όπως στην Ιταλία.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν οι πισίνες.

Τι γίνεται με τη σωματική άσκηση
Από τη Δευτέρα, καταργείται το SMS και η γραπτή βεβαίωση για την έξοδο των πολιτών από τα σπίτια τους.

Έτσι, όποιος θέλει να αθληθεί μπορεί να ξεχάσει την «μετακίνηση 6» και να αφήσει την ταυτότητά του σπίτι.

Η άθληση βέβαια εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο σε ανοιχτούς χώρους, καθώς τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν εντός του Ιουνίου.