Παραλίες: Πρόστιμα μαμούθ – Τα άτομα ανά ομπρέλα

Τη σταδιακή άρση των μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ των νομών, τονίζοντας ότι σε αυτές περιλαμβάνεται και το νησί της Εύβοιας και της Λευκάδας.

Όσον αφορά το άνοιγμα των παραλιών, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε ότι το Σάββατο ανοίγουν 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα. Όπως τόνισε, θα επιτρέπεται η παρουσία 40 ατόμων ανά στρέμμα, με τις ομπρέλες τοποθετημένες στα 4 μέτρα απόσταση η μία από την άλλη και με 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα.

Ο κ. Χαρδαλιάς διεμήνυσε ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά με πρόστιμα από 5.000 -20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες. Σε 2η παράβαση τριπλάσια πρόστιμα και αναστολή για 90 ημέρες.

«Η αρση των μέτρων είναι η πιο δύσκολη φάση της προσπάθειάς μας», τόνισε για μια ακόμη φορά ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως και στους χώρους λατρείας, οι οποίοι ανοίγουν την Κυριακή 18/05, θα είναι απαραίτητη η χρήση αντισηπτικού.