Αρχείου

Παραλίγο τραγωδία: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όταν ένα φορτηγό πήγε να διασχίσει τις ράγες διάβασης τρένου, καθώς οι μπάρες ήταν ανοιχτές και εκείνη την ώρα περνούσε τρένο μπροστά από οδηγούς.

Το τρένο κόρναρε την ώρα που περνούσε μπροστά από τους οδηγούς ωστόσο αν δεν είχαν κάνει πίσω ίσως τώρα να είχε σημειωθεί σοβαρό ατύχημα ή χειρότερα.

«Ο θάνατός μας η ζωής του» είπε σε βίντεο εξαγριωμένος ο οδηγός του φορτηγού που παραλίγο να κινδυνεύσει εξαιτίας των ανοιχτών μπαρών.

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA ότι λόγω της καθυστέρησης του δρομολογίου το σύστημα δεν μέτρησε την καθυστέρηση και άνοιξαν οι μπάρες όπως θα άνοιγαν αν το τρένο περνούσε στην ώρα του: «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ Κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστλερηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Ο Γιώργος Μάνωλης, μηχανοδηγός, μιλώντας στο MEGA αναφέρει: «Η εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025