Αρχείου

Παραλίγο τραγωδία: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όταν ένα φορτηγό πήγε να διασχίσει τις ράγες διάβασης τρένου, καθώς οι μπάρες ήταν ανοιχτές και εκείνη την ώρα περνούσε τρένο μπροστά από οδηγούς.

Το τρένο κόρναρε την ώρα που περνούσε μπροστά από τους οδηγούς ωστόσο αν δεν είχαν κάνει πίσω ίσως τώρα να είχε σημειωθεί σοβαρό ατύχημα ή χειρότερα.

«Ο θάνατός μας η ζωής του» είπε σε βίντεο εξαγριωμένος ο οδηγός του φορτηγού που παραλίγο να κινδυνεύσει εξαιτίας των ανοιχτών μπαρών.

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA ότι λόγω της καθυστέρησης του δρομολογίου το σύστημα δεν μέτρησε την καθυστέρηση και άνοιξαν οι μπάρες όπως θα άνοιγαν αν το τρένο περνούσε στην ώρα του: «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ Κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστλερηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Ο Γιώργος Μάνωλης, μηχανοδηγός, μιλώντας στο MEGA αναφέρει: «Η εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται»