Παραλήρημα Ερντογάν: Παριστάνει τον «λυτρωτή» των καταπιεσμένων – Τι δήλωσε

Νέο παραλήρημα Ερντογάν με τον Τούρκο Πρόεδρο να επιχειρεί να εμφανιστεί ως “λυτρωτής” των καταπιεσμένων. Παράλληλα, εκτοξεύει πάλι απειλές εναντίον αυτών που “θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία”.

Μιλώντας ο Ερντογάν την Κυριακή (18.10.2020) στο 7ο τακτικό επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στην επαρχία Σιρνάκ, που βρίσκεται στα σύνορα Ιράκ – Συρίας, ανέφερε ότι “όσο και να λένε τι δουλειά έχει η Τουρκία σε κάθε χώρα, εκείνος θα είναι παρών όπου υπάρχει καταπίεση”. Επίσης, παραπονέθηκε που ενώ έχουν ως έθνος υποστεί τα μεγαλύτερα δεινά της ιστορίας, νικητές βγαίνουν… άλλοι.

Γι’ άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “βαφτίζει” “εχθρό”, όποιον προσπαθήσει να κινηθεί με λόγια ή πράξεις εναντίον της Τουρκίας. “Όποιος με λόγια, πράξεις και στάση προσπαθήσει να διχάσει το έθνος μας, να διαμελίσει τη χώρα μας και να καταλύσει το κράτος μας, να ξέρει ότι είναι όλων μας ο μεγαλύτερος εχθρός”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι:

“Έχω χαλάσει τα παιχνίδια όλων στην περιοχή και κινούμαι πλέον σύμφωνα με τους στόχους μου κι όχι με την κατεύθυνση που θέλουν οι άλλες δυνάμεις να έχει η Τουρκία”.

“Ματαιώνουμε ένα προς ένα αυτά τα σενάρια και τα παιχνίδια τους. Τα χαλάσαμε στο Ιράκ, στη Συρία, στη Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα, σε κάθε διεθνή πλατφόρμα. Τώρα αυτή η χώρα, μαζί με το έθνος της και το κράτος της, κινείται σύμφωνα με τους στόχους της κι όχι προς την κατεύθυνση που οι άλλοι την σπρώχνουν”, είπε ο Ερντογάν ενώπιον του 7ου τακτικού επαρχιακού συνεδρίου του κόμματός του.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε πως όσο και να λένε τι δουλειά έχει η Τουρκία σε κάθε χώρα, εκείνος θα είναι παρών όπου υπάρχει καταπίεση, ενώ παραπονέθηκε που ενώ έχουν ως έθνος υποστεί τα μεγαλύτερα δεινά της ιστορίας, νικητές βγαίνουν… άλλοι.

“Τι μας λένε; Τι δουλειά έχετε εσείς εκεί; Εμείς όπου υπάρχει καταπίεση, είμαστε εκεί. Όπου υπάρχει κατοχή, εμείς δεν θα σώσουμε τα αδέλφια μας εκεί από αυτήν την κατοχή; Ή εμείς δεν θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας; Γιατί κάποιοι ενοχλούνται; Να μας συμπαθάνε. Είμαστε εκεί και θα είμαστε. Είμαστε εκείνοι που έχουν πονέσει, είμαστε εκείνοι που έχουμε χύσει αίμα, είμαστε εκείνοι που έχουμε χάσει παιδιά, αλλά νικητές είναι άλλοι. Πώς μπορούμε να ανεχτούμε κάτι τόσο στρεβλό;”, αναρωτήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.