Παράταση lockdown: Χωρίς click away, καταστήματα και κομμωτήρια

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Παράταση του lockdown και επίσημα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, έτσι ώστε να εμποδιστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, εξήγησε τα μέτρα που θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία σχολείων, καταστημάτων και υπηρεσιών στη διάρκεια της παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τι θα ισχύει για click away, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Την παράταση του lockdown για τα καταστήματα που λειτούργησαν -για λίγο- με click away και τα κομμωτήρια ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, την Παρασκευή 08/01.

Νωρίτερα, ομόφωνη ήταν η απόφαση των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας για μη άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγησή τους, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι πρόωρο να ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, καθώς και τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Κατά συνέπεια και όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχουν στιγμές και περιοχές όπου πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, καθώς και περίοδοι οι οποίες είναι περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκές.

Το Lockdown έχει, όπως είπε, ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις, ωστόσο έχει συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς.

Όσον αφορά στα καταστήματα λιανεμπορίου, τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα κέντρα αισθητικής, παρατείνεται από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα.