Παράταση του lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Την παράταση του lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, η επιτροπή των οποίων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της κατά τη διάρκεια της οποίας συνεκτιμήθηκαν και τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους. Νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα όπου θα τεθεί και το θέμα του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων. Σε λίγο οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι λοιπόν όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εμφανίζεται να εισηγείται την παράταση του lockdown και των μέτρων που ίσχυσαν πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και να είναι αρνητικοί ως προς την επαναφορά του συστήματος click away στο λιανεμπόριο αλλά ως προς την επαναλειτουργία κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ΚΤΕ.

Η αρνητική εισήγηση αφορά στην ανάγκη εξέτασης της επίδρασης που υπήρξε στη διασπορά της πανδημίας κατά την περίοδο των εορτών μέσα από την κινητικότητα και την χαλαρότητα που επικράτησε.

Σημειώνεται ότι τη λειτουργία του click away πρότειναν οι αρμόδιοι υπουργοί, ωστόσο η κινητικότητα των εορτών φαίνεται πως προβλημάτισε ιδιαιτέρως τους ειδικούς που κρίνουν ότι δεν πρέπει να γίνει παράλληλα με το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης υπογράμμισε ότι προέχει η δημόσια υγεία και η εφαρμογή του μέτρου θα μπορούσε να γίνει όταν εκείνοι το κρίνουν. Υπενθύμισε ταυτόχρονα όμως ότι τη Δευτέρα ξεκινούν και οι εκπτώσεις που δεν θα έχουν κανένα νόημα αν δεν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας και παραλαβής των προϊόντων.

-Ad-