Και τώρα… παράταση του lockdown – Μέχρι πότε

H κυβέρνηση παρακολουθεί με διάχυτη αγωνία, μέρα προς μέρα, τον αριθμό των κρουσμάτων και κυρίως των αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, καθώς η ανησυχία είναι να μη ξεπεράσει τα όρια του το Σύστημα Υγείας.

Μετά το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί, η συζήτηση… επιστρέφει στο αν θα παραταθεί η όχι η καραντίνα.

Ευθύς εξαρχής, με την ανακοίνωση του 2ου καθολικού lockdown για 3εβδομάδες, το Μέγαρο Μαξίμου είχε θέσει ως στόχο στις 30 Νοεμβρίου ο αριθμός των κρουσμάτων να πέσει στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή να μην ξεπερνά τον αριθμό των 400-500 ημερησίως.

Πόσο πιθανό είναι αυτό να συμβεί;

«Η εκτίμηση μας σήμερα είναι πως τις επόμενες 15 ημέρες θα πετύχουμε να έχουμε 1000 κρούσματα ημερησίως» δηλώνει στο Newsique στέλεχος της κυβέρνησης που παρακολουθεί στενά το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας.

Κάτι που σημαίνει πως κανείς στην κυβέρνηση δεν στοιχηματίζει πως την 3η εβδομάδα η χώρα θα καταφέρει να επιστρέψει σε μια διαχειρίσιμη κατάσταση.

Στην περίπτωση αυτή μονόδρομος θεωρείται η παράτασης της καραντίνας για τουλάχιστον ακόμη 1 εβδομάδα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.