Israeli sodiers walk outside the Ofer military prison located between Ramallah and Beitunia in the occupied West Bank on November 30, 2023, before the release of Palestinian prisoners in exchange for hostages held by Hamas in Gaza since the October 7 attacks. (Photo by FADEL SENNA / AFP)

Παρατείνεται η εκεχειρία για απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα μετά από συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς

Την παράταση της ανακωχής για ακόμη μία ημέρα μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, ανακοίνωσε λίγο πριν από την εκπνοή της ο ισραηλινός στρατός, επισημαίνοντας πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες των μεσολαβητών για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων. Συμφώνησε και η Χαμάς από την πλευρά της. Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία σχετικά με τη λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν.

Η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα συνεχιστεί, δήλωσαν και οι δύο πλευρές σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της συμφωνίας, αν και οι λεπτομέρειες οποιασδήποτε επίσημης συμφωνίας παρέμειναν ασαφείς.

«Υπό το φως των προσπαθειών των μεσολαβητών να συνεχίσουν τη διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων και υπό τους όρους του πλαισίου, η επιχειρησιακή παύση θα συνεχιστεί», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα.

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς είπε ότι υπήρξε συμφωνία για «παράταση της εκεχειρίας για έβδομη ημέρα», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.