Παρατηρητήριο fake news ΝΔ: Σχόλιο για τις δηλώσεις Φίλη

Σε δήλωση του Νίκου Φίλη σχετικά με τις συλλήψεις παιδιών αναφέρεται το παρατηρητήριο των fake news της Νέας Δημοκρατιας. «Όσοι μιλούν για απομόνωση του παιδιού, γνωρίζουν ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη», αναφέρεται σχετικά.

Συγκεκριμένα το παρατηρητήριο σημειώνει:

«Στην προσφιλή τακτική των fake news κατέφυγε ο κ. Φίλης δηλώνοντας προκλητικά για τον 14χρονο που συνελήφθη κατά τη διάρκεια επεισοδίων ότι “παιδιά φυλακίζονται και απομονώνονται για τέσσερις μέρες από την οικογένειά τους”. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ο νεαρός δέχτηκε τρεις επισκέψεις κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Όσοι -με προεξέχοντα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- μιλούν για απομόνωση του παιδιού γνωρίζουν ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη. Η εργαλειοποίηση τέτοιων ζητημάτων μέσω fake news, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, αποτελεί απαράδεκτη, χυδαία και καταδικαστέα πράξη που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«(πηγή: Νίκος Φίλης, 19/10/2020)»

Υπενθυμίζεται ότι, ελεύθεροι αφέθηκαν τη Δευτέρα (19/10), από τον αρμόδιο ανακριτή, οι μαθητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Μπροστά στο Κτίριο 9 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων εξελίχθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ο 14χρονος Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.

Βγαίνοντας από το κτίριο, ο νεαρός δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του πως «είμαστε μια οικογένεια». Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.

-Ad-