Παρέμβαση Κούβελα σε ανάρτηση του Πολάκη

Ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος επιτροπής διαπραγμάτευσης φαρμάκων και μετά Επιτροπής Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κούβελας, απάντησε στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση του ζητούσε από τη Νέα Δημοκρατία να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και να προμηθευτεί φάρμακα έτσι ώστε να σωθεί κόσμος και να μην ασχολείται μόνο με την «οργάνωση του εμβολιασμού που θα ξεκινήσει το Γενάρη για να αποδώσει τον Μάη»

«Αγαπητέ Παύλο, το έχεις θέσει πολύ σωστά! Λόγω ιδιόκτητος και επαγγελματικής διαστροφής, αν αυτή η αδιαφορία της πολιτείας είχε συμβεί επί υπουργίας σου, θα είχαμε (η επιτροπή αξιολόγησης) εισηγηθεί, όπως κάναμε και με άλλα φάρμακα, την άμεση προμήθεια. Αν δεν είχε γίνει θα είχαμε παραιτηθεί άμεσα. Σήμερα, δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που αδιαφορεί. Αδιαφορεί σύσσωμη η ιατρική και επιστημονική κοινότητα και όλη η θεσμικά οργανωμένη πολιτεία, με επιτροπές, οργανισμούς και επιστημονικούς φορείς. Νοιώθω καθημερινά να ζω σε έργο του Albert Camus (η πανούκλα, ο ξένος) ή του Ευγένιου Ιονέσκο (ρινόκεροι). Είναι τρομακτικό», έγραψε ο Δημήτρης Κούβελας.

-Ad-