Παρέμβαση-μήνυμα Αρβανίτη προς όλες τις κατευθύνσεις: Είμαστε εδώ!

Η χθεσινή εμφάνιση του Κώστα Αρβανίτη, στο Action24 δεν ήταν ακόμη μία τηλεοπτική συνέντευξη. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιοποίησε τον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη», για να στείλει ένα ξεκάθαρο και σημαντικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Είμαστε εδώ και εμείς, που δεν μπήκαμε σε φράξιες, που αγαπάμε και επιλέγουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί θέλουμε να είμαστε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είμαστε πολλοί, δεν θα μπούμε σε νέες ομάδες, συνεχίζουμε την παρακαταθήκη Τσίπρα και οφείλουν όλες οι πλευρές να μας σεβαστούν, είπε -σε ελεύθερη μετάφραση- ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο Ευρωβουλευτής, που έχει -όλο το διάστημα από την παραίτηση Τσίπρα και μετά- χαράξει μια διακριτή, δημοκρατική πορεία, αναγνωρίζοντας πλήρως το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νέα ηγεσία, αλλά και εκπέμποντας σταθερά μηνύματα ενότητας και συνέχισης της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα, έκανε χτες ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αρβανίτης είπε τα εξής: “Δεν μπαίνω στη λογική είμαι με αυτόν ή τον άλλον. Εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπηρετώ μια συγκεκριμένη πολιτική, είμαι ευρωβουλευτής αυτού του κομματικού οργανισμού με αυτήν την πολιτική και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Αυτό που λέω πάντα «Ραντεβού στο συνεδριο» έχει πολιτική αξία. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε όλοι και όλες στο συνεδριο. Εκεί να δούμε τι κρατάμε και τι αφήνουμε. Εγώ απο αυτά που θα κρατήσω είναι τα 37 δις μαξιλάρι, χρήματα του ελληνικού λαού που μας βοήθησαν ουσιαστικά να βγούμε απο τα μνημόνια και τη χρεωκοπία που άλλοι μας είχαν βάλει. Στο συνέδριο πρέπει να είμαστε όλοι και όλες και ακουστούν όλες οι απόψεις”.

Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κατά την γνώμη του “έκαναν στρατηγικό λάθος που έφυγαν οι σύντροφοι. Οι μάχες δίνονται εντός. Μόνο με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και καλή διάθεση από όλους, λύνονται τα ζητήματα.Δεν χρειάζονται βιασύνες και εγωισμοί. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσεις την δεξιά να αλωνίζει. Οι πολιτικές διαδρομές των κομμάτων θα συνεχίζονται όσο υπάρχουν ρίζες στην ιστορία και υπηρετούν τάξεις, στρώματα και κοινωνικές ανάγκες.  Αν δεν μπορώ να υλοποιήσω το πολιτικό σχέδιο, θα πάω σπίτι μου. Δεν πηδάω απο μια βάρκα στην άλλη”.

“Αυτό που χαρακτηρίζει τα κόμματα είναι η βιβλιοθήκη, η φυσιογνωμία και ο στρατηγικός σχεδιασμός. Η οικονομία είναι η βάση της σύγκρουσης, αυτή που διαχωρίζει τα κόμματα”, σημείωσε στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με το “αν είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης”.

Σχολιάζοντας το “μαξιλάρι” των 37 δισεκατομμυρίων, τόνισε πως “η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν έντιμη, σοβαρή και με αριστερό πρόσημο σε πολύ δύσκολες εποχές”, προσθέτοντας ότι “ο καθένας θα πρέπει να πει τι θα άλλαζε σε αυτή την κρίση με τη χώρα σε χρεοκοπία και στο πώς διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα αυτή την διαδρομή για την πατρίδα. Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα έγιναν σωστά και τα 37 δισεκατομμύρια ήταν χρήματα του ελληνικού λαού που έπρεπε να υπάρχουν για να μπορεί να βγει η χώρα το 2018 από τα μνημόνια στα οποία μας έβαλαν άλλοι”.

“Είμαστε κι εμείς εδώ, οι οποίοι δεν μπήκαμε σε στρατόπεδα, δε θα μπούμε σε ομάδα και αρνούμαστε να είμαστε σε ένα κόμμα με ομαδάρχες, ούτε καν τάσεις.  Είμαστε κι εμείς εδώ, που είμαστε ψηφοφόροι, φίλοι της αριστεράς, στελέχη της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και πρέπει να σεβαστούν, άπαντες, εμάς και τον κόσμο που έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γιατί θέλει να είναι ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Δε θέλει να είναι ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΚΚΕ, ούτε Μερα25, ούτε ΝΔ. Εμείς είμαστε οι πολλοί, απλώς δε θα μπούμε στη λογική νέας ομάδας, νέας τάσης. Συνεχίζουμε την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. Θεωρούμε ότι είμασταν στη σωστή πλευρά της Ιστοριας με τα λάθη και τις παραλείψεις. Έχουμε δρόμο και η ιστορία θα μας κρίνει όλους με αυστηρότητα”, κατέληξε ο κ. Αρβανίτης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη:

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Mega τζακ ποτ 18,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ – Απόψε στις 22:00 η κλήρωση για το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί και θα αυξάνονται συνέχεια» – Κακά τα μαντάτα στην εύρεση σπιτιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Η πορεία της κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές και πότε θα πλήξουν τα φαινόμενα, σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκκένωση των νοσοκομείων στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τα ισραηλινά πλήγματα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νίκος Κοτζιάς: Προς τα πού;
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Ξέσπασε διαδικτυακός πόλεμος στα social media – «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Συνελήφθη πρώην μοντέλο – Έκρυβε τα παιδιά της από τον πρώην σύζυγό της σε διαμέρισμα στην Αθήνα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη & την αναπαρήγαγαν;» – Ερωτήματα για τον βιασμό 5χρονου από συνομηλίκους του
29 Σεπτεμβρίου, 2024