Παρέμβαση Τσίπρα για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά: «Να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”»

Σε παρέμβαση για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο πρώην πρωθυπουργός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και υπογραμμίζει ότι χρειάζεται «να διαγνώσουμε με ψυχραιμία και χωρίς ωραιοποιήσεις την πραγματικότητα», προτάσσοντας ότι για την αλλαγή της προς όφελος της προόδου «να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Το ερώτημα “πού βαδίζουμε;” αποτελεί σήμερα κοινό τόπο στους προβληματισμούς που απασχολούν ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και ειδικά το προοδευτικό τμήμα του πολιτικού τόξου. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί καμπάνα κινδύνου. Οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται να στρέφονται κυρίως στην αποχή και στην αντιπολιτική, ενώ ενισχύεται η εκλογική δυναμική της Ακροδεξιάς. Οι εξελίξεις αυτές, τα εκλογικά μαθηματικά, οι πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας επιβάλλουν, πρώτον, να διαγνώσουμε με ψυχραιμία και χωρίς ωραιοποιήσεις την πραγματικότητα. Και στην προσπάθεια να την αλλάξουμε προς όφελος της προόδου να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”».