Παρέμβαση Τσίπρα υπέρ του Παππά: «Δειλός ο Μητσοτάκης, δεν τόλμησε να διώξει εμένα – Θα πέσει στο λάκκο που άνοιξε ο ίδιος»

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει ο Νίκος Παππάς μετά την εκδικητική κατά τον συνήγορό του απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ομιλούν για μία πολιτική δίκη -άλλωστε εξ αρχής είχαν χαρακτηρίσει πολιτική τη δίωξη εις βάρος του πρώην υπουργού- και διερωτώνται πόσα Ειδικά Δικαστήρια θα πρέπει να σχηματιστούν για εκείνους που ζημιώνουν το Δημόσιο με απευθείας αναθέσεις 9 δισ και παρακολουθούν το μισό πολιτικό σκηνικό όταν ο μόνος υπουργός που κατάφερε να εισπράξει για το δημόσιο ταμείο 250 εκατομμύρια ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τιμωρείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

O Αλέξης Τσίπρας παρενέβη πριν από λίγο σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης “φάνηκε δειλός, δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου” ακολουθώντας την οικογενειακή του παράδοση αξιοποιώντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία “για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους”. Προσθέτει ότι ο κ, Μητσοτάκη “για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία, τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης” και προειδοποιεί: Ας γνωρίζει όμως ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους”.

Είναι προφανές πως η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σκηνικό περαιτέρω πόλωσης και δηλητηριάζει την πολιτική ατμόσφαιρα με μία πρωτοφανή τοξικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλύπτει με απόλυτο τρόπο το κορυφαίο του στέλεχος, άλλωστε δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα μη συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια του κόμματος όπως θα επιθυμούσε η κυβέρνηση για να πλήξει προσωπικά και τον Αλέξη Τσίπρα. Η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου μίλησε για πολιτική δίκη και καταδίκη του Ν. Παππά που “εφάρμοσε το νόμο, έκανε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και εισέπραξε χρήματα για το Δημόσιο”.

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς αμέσως μετά την απόφαση δήλωσε πως “για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειές του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο” μιλώντας για απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις Νοβάρτις και Ζίμενς. Πρόσθεσε πως η δική αυτή ήταν ξεκάθαρα πολιτική και σχολίασε ότι για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο. “Εγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τούς “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”. Εγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το Σύνταγμα. Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξή μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά γι’ αυτό δεν θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον”