Παρενόχληση Ελλήνων ψαράδων από τουρκικά σκάφη: «Είδα μια μικρή ναυμαχία» (video)

Την παρενόχληση ψαράδων από τουρκικά σκάφη που σημειώθηκε στα Ίμια περιέγραψε ο δήμαρχος Καλύμνου, οποίος βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα.

«Ο εθνικός εναέριος χώρος και τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν γίνει σουρωτήρι» είπε ο κ. Διακομιχάλης.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Δ. Διακομιχάλης που χθες είχε επισκεφθεί την Καλόλιμνο για να ευχηθεί καλές γιορτές στους στρατιώτες, είδε ζωντανά το περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του.

«Βγήκαν τρία ελληνικά αλιευτικά και δίπλα τους εμφανίστηκαν οι Τούρκοι εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με τουρκικά σκάφη, εκ των οποίων το ένα ήταν πλαστικό», λέει και συνεχίζει:

«Το δικό μας πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής που μας είχε πάει στην Καλόλιμνο, πήγε εκεί και άρχισε μια μικρή ναυμαχία. Οι Τούρκοι πάντως δεν κατάφεραν να κόψουν τα δίχτυα των Ελλήνων ψαράδων».

«Όχι μόνο ο εθνικός εναέριος χώρος, αλλά και τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν γίνει σουρωτήρι» τόνισε και συνέχισε
«Αν αντί του ενός δικού μας σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής υπήρχε και δεύτερο, οι Τούρκοι δεν θα τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους στα δικά μας χωρικά ύδατα».

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να ενισχυθεί η αποτροπή σε όλα τα επίπεδα, είτε στο επίπεδο της Ελληνικής Ακτοφυλακής είτε στο επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, διαπραγματεύεσαι αλλιώς».

-Ad-