Πάρις Χίλτον: «Με κακοποιούσαν σεξουαλικά σε ιδρύματα, μου έδιναν χάπια δια της βίας» – Η σοκαριστική εξομολόγηση στο Κογκρέσο

Φως στο σκοτεινό παρελθόν της επιχείρησε να ρίξει η Πάρις Χίλτον, μιλώντας για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη κατά το παρελθόν.

Η Πάρις Χίλτον κατέθεσε σε επιτροπή του Κογκρέσο ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά και ότι την ανάγκαζαν να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της παραμονής της σε κέντρα φιλοξενίας νέων.

Η Χίλτον, επί μακρόν υπέρμαχος της καλύτερης προστασίας των παιδιών σε ιδρύματα για νέους, εμφανίστηκε την Τετάρτη (26.06.2024) ενώπιον στη Βουλής των Αντιπροσώπων. Η ακρόαση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του συστήματος παιδικής πρόνοιας και περιελάμβανε την κατάθεση πολλών εμπειρογνωμόνων, μεταξύ των οποίων και η χρυσή κληρονόμος.

Η 43χρονη αναφέρθηκε στον χρόνο που πέρασε ως παιδί σε κέντρα φιλοξενίας νέων, που συχνά αναφέρονται συλλογικά ως «βιομηχανία προβληματικών εφήβων». Υποστήριξε πώς την άρπαξαν από το κρεβάτι του σπιτιού της στα 16 της και την πήγαν στην πρώτη από τις τέσσερις δομές στις οποίες θα κατέληγε να μείνει.

Η Χίλτον έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι οι γονείς της την έστειλαν σε αυτές τις δομές αφού άρχισε να πηγαίνει σε κλαμπ και να κάνει πάρτι στα 15 της.

«Δε μου επέτρεπαν να μιλήσω και να κοιτάξω έξω από το παράθυρο»
«Αυτά τα προγράμματα υποσχέθηκαν θεραπεία, ανάπτυξη και υποστήριξη, αλλά αντίθετα, δεν μου επέτρεπαν να μιλήσω, να κινηθώ ελεύθερα ή ακόμη και να κοιτάξω έξω από το παράθυρο για δύο χρόνια», είπε η Hilton στην επιτροπή.

«Μου χορηγούσαν με το ζόρι φάρμακα και με κακοποιούσε σεξουαλικά το προσωπικό. Με συγκρατούσαν βίαια και με έσερναν στους διαδρόμους, με έγδυσαν και με έριχναν στην απομόνωση».

Η Χίλτον αντιμετώπιζε την κακοποίηση που υπέστη σε αυτές τις εγκαταστάσεις προσποιούμενη ότι ήταν κάποια άλλη, όπως είχε δηλώσει στον Independent το 2023.

«Πονούσα τόσο πολύ που δημιούργησα αυτή τη φανταστική ζωή της κούκλας Μπάρμπι», είπε. «Ήταν ένας χαρακτήρας που έβαλα ως μάσκα για να προστατεύσω τον εαυτό μου».

Η Χίλτον είχε μιλήσει κατά το παρελθόν για το Provo Canyon School στη Γιούτα των ΗΠΑ, ένα ίδρυμα φιλοξενίας νέων, στο οποίο είχε δεχτεί κακοποίηση. Το σχολείο έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές μηνύσεις και αναφορές για κακοποίηση από αρκετούς μαθητές, όπως ανέφερε η Salt Lake Tribune.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το σχολείο παρέχει ένα δομημένο περιβάλλον, διδάσκοντας δεξιότητες ζωής, παρέχοντας θεραπεία συμπεριφορικής υγείας και συνεχή εκπαίδευση για νέους που έρχονται σε εμάς με προϋπάρχουσες και σύνθετες συναισθηματικές, συμπεριφορικές και ψυχιατρικές ανάγκες», ανέφερε το σχολείο σε ανακοίνωση.

Η επιχειματίας και μητέρα δυο παιδιών – είναι παντρεμένη από το 2021 με τον επίσης επιχειρηματία, Carter Reum – ενθάρρυνε τους νομοθέτες να θεσπίσουν κανονισμούς που θα απαιτούν από αυτές τις δομές να επιτρέπουν στα παιδιά να μιλούν μόνο στους γονείς τους ή σε έναν ενήλικα που εμπιστεύονται

«Όλες οι εξωτερικές μου επαφές ήταν απολύτως ελεγχόμενες και πάντα υπήρχε ένα μέλος του προσωπικού που καθόταν ακριβώς δίπλα μου», δήλωσε η Hilton για την εποχή που βρισκόταν στα προγράμματα.

«Έτσι, αν έλεγα έστω και ένα αρνητικό πράγμα για την εγκατάσταση, έκλειναν αμέσως το τηλέφωνο και στη συνέχεια με τιμωρούσαν και είτε με χτυπούσαν σωματικά είτε με έβαζαν στην απομόνωση».