Πασαλιμάνι: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του αστυνομικού – Προφυλακιστέος ο εργολάβος

Σε κλίμα θλίψης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά, η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου.

Ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος εργαζόταν και σε οικοδομή για να ενισχύσει το εισόδημά του, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου στο Πασαλιμάνι, κατέρρευσε μέρος του κτιρίου.3

Στο τελευταίο αντίο, όπως ήταν φυσικό, κυριάρχησαν ο πόνος, η θλίψη και ένα πελώριο και αναπάντητο “γιατί” όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το star-fm.gr.

Την στιγμή που το λευκό φέρετρο έμπαινε στον ναό, εκατοντάδες φίλοι, συνάδελφοι αλλά και συγγενείς, άρχισαν να χειροκροτούν, τον Αστυνομικό που έφυγε τόσο πρόωρα αλλά και άδικα από κοντά μας.

Δεκάδες στεφάνια, κατέκλεισαν από νωρίς την Εκκλησία, αν και η επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί για στεφάνια, να διατεθούν τα χρήματα στο γηροκομείο Γρεβενών.

Ανάμεσά τους από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου, του Διευθυντή της Αμεσης Δράσης Αττικής αλλά και πολλών συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας..

Προφυλακίστηκε ο εργολάβος
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο επιβλέπων εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος εργαζόταν για να συμπληρώσει το μεροκάματό του.

Μαζί του είχαν συλληφθεί και 8 εργαζόμενοι, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Ο ίδιος είχε λάβει προθεσμία, ενώ αναζητούνται και οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.

Παράλληλα, για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.