Πάσχα 2020: e-Ανάσταση ζωντανά και ανά ναό – Πως θα λειτουργεί

Η επιχείρηση «Πάσχα» συνοδεύεται από εισηγήσεις για σύσφιγξη μέτρων και ελέγχων και η κορύφωσή τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Επιπλέον δρομολογούνται και πρωτοβουλίες για τους πολίτες. Στο τραπέζι βρίσκονται δύο σχέδια: η… live streaming Ανάσταση και η δημιουργία «πασχαλινών» σποτ που θα ενισχύουν το σταθερό μήνυμα «μένουμε σπίτι» (αυτή η ιδέα έχει ήδη ωριμάσει). Συγκεκριμένα, εξετάζεται από τεχνικής άποψης η «e-Ανάσταση», δηλαδή η ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου της ιεράς ακολουθίας του Μ. Σαββάτου, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ».

Η κυβέρνηση θέλει μάλιστα να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να μπορεί να επιλέγει τον ναό που επιθυμεί. Και αυτό εφόσον η κυβέρνηση, που θέλει μια ασφαλή για τη δημόσια υγεία αλλά και «βελούδινη» λύση με την Εκκλησία, δεν μπλοκάρει τις κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες τη Μ. Εβδομάδα – αν όχι σε όλες, σε συγκεκριμένες εκκλησίες των μητροπόλεων ανά τη χώρα.

Προς τα εκεί δείχνει η σκέψη για αξιοποίηση της τεχνολογίας για τους πιστούς. Το σίγουρο είναι ότι το βάρος πέφτει στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα αναλάβει την τεχνολογική υποδομή ενώ θα απαιτηθεί συνεννόηση της κυβέρνησης με τοπικές μητροπόλεις.