Ευχές για Πάσχα 2021: Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Πάσχα 2021: Πασχαλινό τραπέζι με self test – Πόσα άτομα επιτρέπονται

Με επίκεντρο τα μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα τα οποία θα ισχύουν στους ναούς συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου – Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, η Εκκλησία θα μεταφέρει χρονικά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Τι ώρα θα κάνουμε Ανάσταση

Αναφορικά με την τελετή της Αναστάσεως ομόφωνα αποφάσισε πως αυτή θα τελεστεί στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών, ενώ αποφασίστηκε η χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.

Πασχαλινό τραπέζι με self test

Όσον αφορά στην ημέρα του Πάσχα, αναμένεται να επιτραπεί ο εορτασμός σε 2 έως 3 οικογένειες το πολύ.

Τους ειδικούς προβληματίζει ιδιαίτερα το επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζεται αυξημένο, ειδικά στην Αττική. Βασικός στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί το ιικό φορτίο, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή.

Όλα θα κριθούν σήμερα και ίσως το απόγευμα να έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται δε, πως οι ειδικοί θα συστήσουν, σε όσους πάνε σε πασχαλινό τραπέζι και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να κάνουν selt test, ώστε να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς.