Πάσχα 2024: Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων

Η επιστροφή των εκδρομέων θα ολοκληρωθεί το σαββατοκύριακο πριν από το άνοιγμα των σχολείων.

Έφτασε η ώρα της επιστροφής για τους εκδρομείς του Πάσχα. Παρά την καλή διάθεση, όσοι γύρισαν με το αυτοκίνητο, συνάντησαν αρκετά «εμπόδια» στους αυτοκινητόδρομους την ώρα που γεμάτα φτάνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

Όσοι γύρισαν από την Πελοπόννησο κόλλησαν αρχικά στα διόδια της Κορίνθου. Υπομονή χρειάστηκαν και στη συνέχεια καθώς σε αρκετά σημεία της εθνικής, στους αγίους Θεοδώρους, στην Κινέτα, στην Κακιά Σκάλα τα αυτοκίνητα κινούνταν σημειωτόν. Για μία απόσταση 40 λεπτών, όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλου χρειάστηκαν τουλάχιστον 1,5 ώρα, δηλαδή τον διπλάσιο χρόνο.

Οι πρώτοι εκδρομείς επέστρεψαν τη Δευτέρα του Πάσχα ελπίζοντας ότι θα αποφύγουν την κίνηση. Πάνω από 110.00 οχήματα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Με μεγάλες καθυστερήσεις όμως πραγματοποιείται και η επιστροφή στην συμπρωτεύουσα.




Γέμισαν τα πλοία και τα λεωφορεία

Με πληρότητες που αγγίζουν το 100% επιστρέφουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Την Δευτέρα του Πάσχα για Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 77 δρομολόγια με 45.000 επιβάτες να γυρνάνε από τα νησιά.

Γεμάτα έφυγαν την Μεγάλη εβδομάδα και γεμάτα γύρισαν τα λεωφορεία στο ΚΤΕΛ του Κηφισού.