Πάσχα: Ανάσταση στις 21.30 το Μεγάλο Σάββατο

Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών και δυόμιση ώρες νωρίτερα θα έχουμε φέτος το Πάσχα, όπως συζήτησαν για το άνοιγμα και τη λειτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σύμφωνα μα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, και φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά. Από τη συζήτηση που είχαν στο περιθώριο επετειακής εκδήλωσης της Βουλής έγινε αντιληπτό οτι δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις απο νομό σε νομό, Θα κάνουμε Πάσχα στις πόλεις ή όπου βρίσκεται ο καθένας.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Σύμφωνα με το STAR, η Ανάσταση θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους γύρω στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά σε αυτό δεν έχει πρόβλημα ούτε και η Εκκλησία, αφού συνηθίζεται να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση σε περιοχές που δεν υπάρχουν αρκετοί ιερείς και τρέχουν από εκκλησία σε εκκλησία.

Αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιπείσκοπο, οι οποίοι συμφώνησαν όλα να γίνουν σε εξωτερικούς χώρους. Δηλαδή και ο επιτάφιος την Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους, με περιφορά μόνο γύρο από τους ναούς.

Όλα βέβαια θα συζητηθούν στην επιτροπή των ειδικών και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Πηγή: STAR