Πάσχα: «Όπου φύγει – φύγει» για το Πάσχα – Δεν έχει μείνει εισιτήριο

Γεμάτα όλα για το εξωτερικό αλλά και για το εσωτερικό για όσους ψηφίζουν Ελλάδα το Πάσχα.

Τα εισιτήρια για τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο είναι άφαντα, και στην χώρα μας άφαντα είναι και τα καταλύματα.

Για αναχώρηση 2 Μαΐου και επιστροφή στις 7 Μαΐου για Παρίσι σε μία πτήση έχουν μείνει μόνο 5 θέσεις και για Ιταλία στην μία πτήση έχει 3 και στην άλλη μόλις 2 και για την Ισπανία πρέπει να βιαστούν όσοι θέλουν να πετάξουν σε μία από τις πτήσεις που έχουν μόλις 4 ελεύθερες θέσεις όσο για την Λισαβόνα όπως βλέπουμε η πτήση έχει μόλις 2 θέσεις.

Ίδια εικόνα και στην Ελλάδα, για Σαντορίνη σε 3 από τα 4 δρομολόγια τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, για την Μύκονο τα 2 από τα 4 δρομολόγια γέμισαν και στην Πάρο δεν υπάρχει ούτε ένα εισιτήριο αφού όλα τα δρομολόγια είναι γεμάτα. Και τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) είχε προβλέψει ετήσια αύξηση 9% της παγκόσμιας χωρητικότητας αεροπορικών εταιρειών φέτος. Αυτή η εκτίμηση φαίνεται υπεραισιόδοξη μετά την κρίση ασφάλειας της Boeing. Αντίθετα, οι αεροπορικές εταιρείες θα παραλάβουν 19% λιγότερα αεροσκάφη φέτος από ό,τι περίμεναν λόγω προβλημάτων παραγωγής στη Boeing και την Airbus, γράφει στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».

Τα αεροπορικά και στην χώρα μας είναι δυσεύρετα για Σαντορίνη σε 2 από τις πτήσεις υπάρχουν 1 και 2 διαθέσιμες θέσεις και σε άλλο νησί στο Ιόνιο την Κέρκυρα σε 3 πτήσεις έχει απομείνει από 1 θέση.

Με θετικούς οιωνούς ανοίγει η νέα τουριστική σεζόν, εμφανίζοντας ισχυρή δυναμική, που εκτιμάται πως θα κινηθεί στα ίδια και λίγο υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις διεθνείς αφίξεις της περασμένης χρονιάς, επισημαίνει ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος».

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε πως κάποιος βρίσκει τον τρόπο να πάει δεν υπάρχουν καταλύματα αφού οι πληρότητες είναι ρεκόρ.

H Σαντορίνη με τα εντυπωσιακά έθιμά της, είναι ψηλά στην λίστα των επιλόγων των επισκεπτών. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο το Πάσχα, το νησί κατακλύζεται από τουρίστες. Η πληρότητα για την αρχοντική Σύρο ξεπερνά το 95%. Το ξακουστό Πάσχα της Σύρου αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ταξιδιώτες. Καθολικοί και ορθόδοξοι γιορτάζουν μαζί, ενώ η Ερμούπολη φωταγωγεί τα αρχοντικά της για να υποδεχτεί την Ανάσταση, σημειώνουν τα Παραπολιτικά.

Στην Κέρκυρα έχουν μείνει 1 ή το πολύ 2 δωμάτια διαθέσιμα ίδια η κατάσταση και στην Μύκονο με τα δωμάτια που είναι διαθέσιμα να είναι ελάχιστα και στην Τήνο σε 3 καταλύματα όπως βλέπουμε στην σειρά εμφανίζεται η ένδειξη πως έχει μόνο 1 δωμάτιο διαθέσιμο.

Αν και το κόστος για μία οικογένεια δύσκολα θα πέσει με μεταφορικά και διανυκτέρευση κάτω από τα 2000€. Οι ειδικοί της αγοράς λένε πως πάμε για ένα ακόμα ρεκόρ ενώ επισημαίνουν πως τα γεμάτα νησιά είναι και ο λόγος που πολλοί στρέφονται σε οδικούς προορισμούς με την Πελοπόννησο να έχει επίσης την τιμητική της.