Πάσχα: Πρωτόγνωρα μέτρα για το ψήσιμο αρνιού

«Σφράγισμα» μεγάλων οδικών αξόνων που οδηγούν σε περιφερειακά… εξοχικά της Αττικής, μπλόκα για… αναστροφή στην Αττική Οδό, επιτήρηση ιερών ναών υπό το φόβο περιφορών Επιταφίων και αφής Αγίου Φωτός, επιτήρηση… αυλής, πιλοτής και ταράτσας, με drones, ελικόπτερα και «διάλυση» μεγάλων οικογενειακών-φιλικών συναθροίσεων με… τηλεβόα ή με πρόστιμα και συλλήψεις.

Τα παραπάνω, ανεξαρτήτως πολιτικής απόφασης για γενικευμένο lockdown, αποτελούν μερικές από τις ενέργειες που ενδέχεται να εξελιχθούν τις… 52 κρίσιμες ώρες του «Γολγοθά» για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού στην Αττική από ακραίες συμπεριφορές, με την αντίστροφη μέτρηση για την Ελληνική Αστυνομία να ξεκινά από τις 14:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Η επιτήρηση περιοχών και γειτονιών της Αττικής θα γίνεται με εντατικές και συχνές περιπολίες για τον εντοπισμό μεγάλων συναθροίσεων σε αυλές, πιλοτές και ταράτσες. Στον εντοπισμό τέτοιων υπερβολικών καταστάσεων θα χρησιμοποιηθούν drones και ελικόπτερα, που θα ειδοποιούν τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα κάνουν αρχικά συστάσεις με τηλεβόα ή ακόμη και διά ζώσης και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα βεβαιώνουν πρόστιμα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα προβαίνουν και σε συλλήψεις.

Μετά τις αποφάσεις των δήμων για κλείσιμο των νεκροταφείων στους τόπους ευθύνης τους, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να περιφρουρήσει και αυτή τη διαδικασία, κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου πολλοί πολίτες βρίσκονταν σε αυτά για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές, ωστόσο θα έχουν υπό διακριτική επιτήρηση κυρίως περιφερειακά νεκροταφεία της Αττικής.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

-Ad-