Πάσχα στο χωριό – Άνοιγμα εστίασης: Τι ειπώθηκε στο Μαξίμου

Έντονος είναι ο προβληματισμός της κυβέρνησης για τα κορωνοπάρτι, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους συζητήθηκαν όλα. Και η πορεία της πανδημίας και τα κορωνοπάρτι τα οποία προκαλούν προβληματισμό.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και τελικά σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Σημειώνουν ότι αποκλείστηκε η πλατεία Βαρνάβα και πήγαν αλλού. Τις επόμενες ημέρες θα αποκλειστούν και άλλες πλατείες και θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές, κάτι που πάντως δεν είναι εύκολο.

Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να απομονωθούν τέτοιες συμπεριφορές τις οποίες, όπως λένε στην κυβέρνηση, οι περισσότεροι που τηρούν τα μέτρα τις αποδοκιμάζουν.

Τώρα σε ότι αφορά την εστίαση και αν υπάρχει σκέψη να ανοίξει νωρίτερα όπως υποστηρίζουν ήδη κάποιοι από τους επιστήμονες, είναι μία επιλογή που αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα.

Και αυτό γιατί όπως εξηγούν είναι άλλο 1000 άνθρωποι σε μία πλατεία και άλλο 2 – 3 εκατ. άνθρωποι στους χώρους εστίασης. Τουλάχιστον για αυτή την εβδομάδα δε φαίνεται πιθανό να αλλάξει κάτι, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός είναι η εστίαση να ανοίξει μετά το Πάσχα.

Στα τέλη της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα

Στα τέλη αυτής της εβδομάδας, ίσως μάλιστα Τετάρτη ή Πέμπτη, να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το Πάσχα, αν δηλαδή θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού κάτι που αυτή τη στιγμή πάντως φαίνεται να απομακρύνεται.

Επίσης την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, αν θα επιτραπεί η περιφορά των Επιταφίων και με ποιο τρόπο θα μπορούν να πάνε στους ναούς οι πιστοί.

Πηγή: mega