Πάσχα: Τι θα γίνει φέτος με την παραλαβή και την μεταφορά του Αγίου Φωτός

Πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες και αυστηρό πλαίσιο θα τηρηθεί και φέτος το Πάσχα όσον αφορά την αφή και μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην χώρα μας, δεδομένων των μέτρων προστασίας για την πανδημία κορονοιού που εφαρμόζονται στο Ισραήλ.

Αναλυτικότερα, δεν θα καταστεί εφικτή η δια ζώσης διαδικασία αφής από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα αλλά το Άγιο Φως θα παραληφθεί από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του ελληνικού προξενείου και θα μεταφερθεί οδικώς από τα Ιεροσόλυμα στο Τελ Αβίβ και στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, όπου θα βρίσκεται το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι φέτος, όπως αποφάσισε τελικά η Ιερά Σύνοδος, η Αναστάσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, μένει να διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε διάφορες μητροπόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί αεροσκάφη της Aegean Airlines που μετέφεραν το Άγιο Φως σε διάφορα σημεία της χώρας, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες εάν αυτό θα συμβεί και φέτος.

Πηγή: skai.gr

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ζαχάροβα για Ζελένσκι: «Τραμπ και Τζει Ντι Βανς έδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν χαστούκισαν το σκουπίδι»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 70-92: Πέρασαν και από την Ιταλία και δεν χάνουν την πρώτη θέση της Euroleague οι Πειραιώτες
28 Φεβρουαρίου, 2025
Χρήστος Κούγιας: «Ο πατέρας μου ήταν πάντα μόνος του κόντρα σε όλα»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Στάθης Καλύβας μετά τις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν η χώρα μπει σε περίοδο χάους, το κόστος θα είναι τεράστιο
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ντμίτρι Μεντβέντεφ για Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το γουρούνι δέχθηκε ένα σωστό χαστούκι στο Οβάλ Γραφείο»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 45 προσαγωγές μετά το τέλος της πορείας για τα Τέμπη
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Επιδείνωση της υγείας του με αναπνευστική κρίση – Βρογχόσπασμος και εμετός του προκάλεσε αναρρόφηση
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ερντογάν: Ιστορικό βήμα και ευκαιρία η έκκληση Οτσαλάν για διάλυση του ΡΚΚ
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του πατέρα του 17χρονου που άνοιξε πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Κρήτη
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη»
28 Φεβρουαρίου, 2025