Πασίγνωστος τραγουδιστής ελέγχεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα 1,5 εκατομμυρίου

Ο οικονομικός εισαγγελέας αξιολογεί το σύνολο των στοιχείων που έχει στη διάθεση του προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα του ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» του βρίσκονται εκτός από τον δημοφιλή τραγουδιστή και συνεργάτες του.

Στο «στόχαστρο» του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται πασίγνωστος τραγουδιστής καθώς φαίνεται να προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για εταιρεία που φέρεται να συνδέεται μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγράφει σε πόρισμα της τα στοιχεία που συγκέντρωσε μετά από πολύμηνη έρευνα στο επίκεντρο της οποίας, μεταξύ άλλων, βρέθηκε εταιρεία του τραγουδιστή που, ωστόσο, δεν φέρεται να έχει αντικείμενο της το θέαμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα έχει δεσμεύσει τόσο τους λογαριασμούς της επίμαχης εταιρείας όσο και την κινητή και ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, σκαφών αλλά και θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Στο πόρισμα που συντάχθηκε και βρίσκεται, ήδη, στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα , μεταξύ άλλων, φέρεται να γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πασίγνωστος καλλιτέχνης τα τελευταία πέντε χρόνια εμφανίζεται να δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών. Αρμόδιες πηγές έλεγαν πως το επίμαχο ποσό θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για έναν από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της χώρας με πολύ επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη.