ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της ακρίβειας γιατί δεν την έδωσε ποτέ

Στην ακρίβεια αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ σε νέα ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι η μάχη χάθηκε γιατί δεν δόθηκε ποτέ.

Τα στοιχεία του πληθωρισμού τον Ιανουάριο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών του κόμματος όπου τονίζει ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της ακρίβειας, γιατί πολύ απλά δεν την έδωσε ποτέ».

Παράλληλα στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «η χώρα φιγουράρει συστηματικά στις πρώτες θέσεις στην Ευρωζώνη ως προς το ύψος του πληθωρισμού, ενώ ένας στους τρεις Έλληνες αμείβεται με κάτω από 800 ευρώ, με αποτέλεσμα, οι πολυεθνικές και οι μεσάζοντες να θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών».

Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «για ακόμα έναν μήνα η ακρίβεια στην Ελλάδα επελαύνει συρρικνώνοντας την ήδη ισχνή αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού» και παρατηρεί: «Ενώ ο γενικός πληθωρισμός κυμαίνεται στο 3,1%, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 8,3% τον Ιανουάριο συνεχίζοντας με φόρα από το 8,9% του Δεκεμβρίου.

Δραματική είναι η εικόνα σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το ελαιόλαδο, όπου η ετήσια αύξηση είναι 67,4%, στα φρούτα και τα λαχανικά οι ανατιμήσεις ξεπερνούν το 14%, την ώρα μάλιστα που υπάρχει έντονη αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η συσσωρευμένη, δε, επιβάρυνση από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στα τρόφιμα την τελευταία διετία υπερβαίνει το 30%».

«Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια δίνουν ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του ελληνικού λαού και δικαιώνονται μέρα με τη μέρα σε αντίθεση με τις άδικες και ατελέσφορες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Θέμα χρόνου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα νέα βίντεο από την τραγωδία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμοργό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Σε 45 λεπτά ενδεχόμενο τσουνάμι θα φτάσει στην Τουρκία» – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται για τα έτη 2023 και 2024 πάνω από 110.000 δικαιούχοι – Ποιους αφορά η απόφαση της ΑΑΔΕ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παύλος Κοντογιαννίδης: «Στην ουσία οι άνδρες παραμένουμε να είμαστε αρσενικά σοβινιστικά γουρούνια»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Ρωσία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χανιά: Σφοδρό τροχαίο με μικρό βαν και μοτοσικλέτα – Τραυματίας ο οδηγός της μηχανής
12 Φεβρουαρίου, 2025