ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η υπ. Εσωτερικών μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων

«Η υπ. Εσωτερικών οφείλει να παραιτηθεί μετά την απόφαση-κόλαφο της αρμόδιας Αρχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η σημερινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποτελεί κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Όπως επισημαίνει η Αρχή, δεν προκύπτει ότι έγινε εξαντλητική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης. Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην ανεξάρτητη αρχή.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την απόφαση της Αρχής υπήρχε η δυνατότητα μαζικής εξαγωγής στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο χωρίς να καταγράφεται ποιος και γιατί τα παίρνει κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Η απόφαση αναδεικνύει την ανικανότητα της «επιτελικής» κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, κάτι που αποδεικνύεται και από το ύψος του προστίμου στις 400.000 ευρώ.

Η Υπουργός οφείλει να παραιτηθεί.Δεν είναι αποδεκτό να μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού να παραδίδονται στο κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του, εκθέτοντας τη χώρα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025