Πατέρας Αντώνιος: Αναβλήθηκε η δίκη για ασέλγεια σε βάρος 19χρονου και 15χρονου

Αναβολή για την 1η Οκτωβρίου έλαβε η δίκη του πατέρα Αντώνιου, του ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορίες σε βάρος του πατέρα Αντωνίου αφορούν στις καταγγελίες ενός 19χρονου ενός 15χρονου, φιλοξενούμενων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των συνηγόρων υπεράσπισης.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα έδωσαν και ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Οι δύο καταγγέλλοντες, ο ένας 19 ετών σήμερα και ο άλλος 15, έχουν καταθέσει στις αρχές συγκεκριμένα περιστατικά. Για τον πρώτο αφορούν το διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022 , όταν το αγόρι είχε συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για τον δεύτερο, το επίδικο διάστημα αφορά το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση παραπομπής του κατηγορούμενου κληρικού, στις δύο υποθέσεις: «Κοινή συνισταμένη είναι ότι ο δράστης ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο. Οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται ο Εισαγγελέας, ο κληρικός προέβη στις παράνομες πράξεις του, εκμεταλλευόμενος δραστηριότητες της Κιβωτού και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε με τους παθόντες. Μάλιστα όπως αναφέρει για την περίπτωση του 13χρονου αγοριού, το οποίο περνούσε χρόνο στο σπίτι του κληρικού, ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε «την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του ο… και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού».

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος απορρίπτει τις καταγγελίες, τις οποίες εντάσσει σε οργανωμένη επίθεση που δέχθηκε με συγκεκριμένους στόχους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Ξεκίνησε η υποβολή τους – Οι κρίσιμες ημερομηνίες και οι εκπτώσεις
29 Μαρτίου, 2025
Live η ομιλία του Σ. Φάμελλου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
29 Μαρτίου, 2025
Χανιά: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι δύο υπάλληλοι της διεύθυνσης υγείας
29 Μαρτίου, 2025
Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει στις 31 Μαρτίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
29 Μαρτίου, 2025
Αττική: Τραγικός επίλογος για τον 51χρονο που είχε εξαφανιστεί από την Ομόνοια – Εντοπίστηκε νεκρός
29 Μαρτίου, 2025
Σεισμός Μιανμάρ: Καταφθάνει διεθνής βοήθεια – Στους 1.002 οι νεκροί, φόβοι πως θα ξεπεράσουν τις 10.000
29 Μαρτίου, 2025
Υπόθεση Πολεοδομίας: Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των δικαστών στη Ρόδο – Συνάντηση Δήμου με ΤΕΕ
29 Μαρτίου, 2025
Έντονη δυσάρεσκεια της Δανίας μετά τις δηλώσεις Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία – «Δεν εκτιμούμε τον τόνο με τον οποίο εκφράζεται»
29 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Βροχές μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου – Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασία στους 20°C από τη Δευτέρα
29 Μαρτίου, 2025
Αναστασία Βελεγράκη: Κανένα ίχνος της γνωστής εικαστικού – «Την είχε πλησιάσει ένας άνδρας χειριστικός και επίμονος»
29 Μαρτίου, 2025