Πατέρας καταδικάστηκε για τη διατροφή που έπρεπε να δίνει στην πρώην σύζυγό του

Εισαγγελέας και πρόεδρος δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικό στον 33χρονο.

Η διατροφή έφερε για ακόμα μια φορά αντιμέτωπο στα δικαστήρια, το άλλοτε αντόγυνο στην Καβάλα. Ο 33χρονος υποστήριξε ότι ήταν άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τα χρήματα. Οι εξηγήσεις του όμως δεν έπεισαν τους δικαστές, που τον καταδίκασαν με ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή. Ήταν ακόμα ένα επεισόδιο, μετά τον αποτυχημένο τους γάμο που διαλύθηκε, μετά την απόκτηση ενός παιδιού.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση του Μονομελούς καταδικάστηκε 33χρονος κάτοικος όμορου νομού στην Καβάλα, επειδή δεν πλήρωνε για έναν χρόνο διατροφή στην πρώην σύζυγο του, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα παιδί.

Ισχυρίστηκε δια του δικηγόρου του, ότι δεν εργάζονταν και δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρήματα της διατροφής. Το ακριβώς αντίθετο κατέθεσε η πρώην σύζυγος του.

Σύμφωνα με το proininews.gr, ο κατηγορούμενος έχει κι άλλη καταδίκη για ίδια υπόθεση, τελευταία ωστόσο συμμορφώθηκε και πλήρωνε το συμφωνημένο ποσό των 230 ευρώ το μήνα.

Η ποινή είναι 10 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή. Κατατέθηκε έφεση και αναμένεται η συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων.