Πατέρας κατηγορείται για τον φόνο του 9χρονου γιου του 16 χρόνια μετά τον θάνατό του

Για τον φόνο του 9χρονου γιου του κατηγορείται ένας 46χρονος από το Μιζούρι, δεκαέξι χρόνια μετά την εξαφάνιση του αγοριού.

Ο Dawan Ferguson αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία μετά τον θάνατο του γιου του Christian, ο οποίος έπασχε από μια σπάνια διαταραχή που εμπόδιζε το σώμα του από την επεξεργασία των πρωτεϊνών, στερώντας του τη δυνατότητα να κινείται και να μιλά.

Ο Ferguson, που είχε τότε την πλήρη κηδεμονία του μικρού Christian, κατηγορείται πως αμελούσε να του δώσει τροφή και τα απαραίτητα φάρμακα επί δύο χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2003. Έφυγε από το σπίτι του στο Pine Lawn μαζί με τον γιο του στις 11 Ιουνίου του 2003 κι αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση του αγοριού.

Ο εισαγγελέας του Σεντ Λούις δεν εξήγησε γιατί απαγγέλλονται τώρα καταγγελίες κατά του Ferguson, αλλά είπε στους δημοσιογράφους πως η υπόθεση εξεταζόταν εκ νέου τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο ίδιος ο Dawan Ferguson είπε στην αστυνομία πως ο Christian εξαφανίστηκε όταν ένας άνδρας του άρπαξε το αυτοκίνητο- μέσα στο οποίο βρισκόταν το αγόρι- την ώρα που εκείνος είχε σταματήσει για να κάνει ένα τηλεφώνημα.

Οι αρχές υποπτεύονταν αρχικά τον Ferguson, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν ως κυνηγός επικηρυγμένων. Δεν είχε βρεθεί όμως κανένα ίχνος του παιδιού ούτε στο σπίτι που νοίκιαζε ούτε στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε το παιδί. Αργότερα το SUV του Ferguson βρέθηκε σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, χωρίς το αγόρι μέσα.

Η μητέρα του Christian ήταν συγκλονισμένη από τις εξελίξεις. «Ήξερα πως η δικαιοσύνη ερχόταν, αλλά είμαι σοκαρισμένη» δήλωσε.