Πατέρας νεκρού αγοριού στο Ίλιον: «Δεν άκουγα την καρδιά του, του έκανα μαλάξεις»

«Δεν άκουγα την καρδιά του, του έκανα μαλάξεις» δηλώνει συγκλονισμένος ο πατέρας του 2,5 ετών αγοριού που πέθανε χθες από ασφυξία, μέσα στο σπίτι του στο Ίλιον, όταν παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού.

Ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στον Alpha, αναφέρθηκε και στην καταγγελία που είχε γίνει στην Πρόνοια, για παραμέληση ανήλικου: «Υπάρχει ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Για να ανοίξει ο μηχανισμός με στρώμα, είναι βαρύς. Το άνοιξα το πρωί και τότε το παιδί ανακάλυψε τον χώρο που υπήρχε κάτω από το κρεβάτι. Μιλάω συλλαβιστά γιατί γράφτηκαν πολλά και θέλω να γίνουν κατανοητά. Το παιδί, λοιπόν, ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα, ένα είδος παιχνιδιού. Μόνο αυτό είχε στο μυαλουδάκι του. Έπαιζε κρυφτούλι. Έμπαινε κι έβγαινε. Ήταν πολύ ζωηρό παιδί. Τη νύχτα σηκώθηκε η μητέρα του για να ταΐσει το μικρότερο μωρό. Πάει, δίνει το γάλα στο μωρό και δεν βλέπει το μεγαλύτερο. Το μπάνιο κλειστό. Κλειστή η κρεβατοκάμαρα. Πήγε σηκωσε το στρώμα και είδε νεκρό το παιδί από κάτω».

Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου παιδιού, η μητέρα στη θέα του νεκρού παιδιού της έπαθε νευρικό σοκ: «Του κάναμε μαλάξεις. Του δώσουμε το φιλί της ζωής Άκουγα τα σαλάκια του. Ήμουν ταραγμένος. Δεν άκουγα την καρδιά του. Το πήρα και πήγαμε στην πιο κοντινή κλινική. Σας παρακαλώ όλα αυτά που έχουν γραφτεί, να τα κατεβάσουν. Είμαι εδώ τώρα και απολογούμαι και δίνω συνεντεύξεις…»

Αναφορικά με την καταγγελία στην Πρόνοια, είπε: «Υπάρχει μια καταγγελία στις 4 Δεκεμβρίου. Όταν πήρα το χαρτί που έφεραν πήρα τηλέφωνο εκεί. Μου λένε την ιστορία (σ.σ.: την καταγγελία που έχουν δεχτεί περί παραμέλησης) και του λέω «σε δέκα λεπτά ελάτε στη διεύθυνση μου. Δεν θα κλείσετε το τηλέφωνό σας και εγώ θα σας περιμένω, δεν θα προλάβω να φτιάξω κάτι». Μου λένε δεν χρειάζεται, προς Θεού. Του λέω, αν έρθετε σε τρεις μέρες εγώ θα τα έχω φτιάξει όλα, αν ισχύουν αυτά που λέτε. Ελάτε τώρα. Τελικά ήρθαν σε τρεις μέρες. Τους είπα, σας δίνω το ελεύθερο να κοιτάξετε όπου θέλετε στο σπίτι».