Πατέρας σκότωσε την 19 μηνών κόρη του κάνοντας όπισθεν με το αυτοκίνητό του

Η ιστορία του φρικτού θανάτου ενός μικρού κοριτσιού όταν ο πατέρας της την χτύπησε με το αμάξι του αναβίωσε σε βρετανικό δικαστήριο.

Ένα κορίτσι 19 μηνών έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του όταν ο πατέρας της έκανε κατά λάθος όπισθεν χτυπώντας την με το αυτοκίνητό του, ενώ καθόταν στο δρόμο μπροστά στο σπίτι τους.

Το παιδί ονομαζόταν Haniyah Bint Vaqas Younis, έπαιζε στον πίσω κήπο του σπιτιού λίγα λεπτά πριν συμβεί το σπαρακτικό περιστατικό. Περιπλανήθηκε σε ένα μονοπάτι στο πλάι του σπιτιού της οικογένειάς της και τελικά κάθισε στο «τυφλό σημείο» του αυτοκινήτου του πατέρα της. Παρόλο που οι αισθητήρες παρκαρίσματος του αυτοκινήτου ήταν ελαττωματικοί, η Haniyah ήταν τόσο μικροσκοπική που πιθανότατα δεν θα τους ενεργοποιούσε ούτως ή άλλως, γράφει η Daily Star.

Η Haniyah περιγράφηκε ως ένα «υγιές, χαρούμενο και ζωντανό» κορίτσι πριν από το ατύχημα, σύμφωνα με το Yorkshire Live. Το περιστατικό συνέβη στις 21 Μαΐου του περασμένου έτους στο σπίτι της οικογένειάς της στο Dewsbury του West Yorkshire.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η Haniyah είχε καθίσει πίσω από το αμάξι, που ήταν σταθμευμένο στο δρόμο απέναντι από το σπίτι, λίγο μετά τις 10 π.μ. εκείνο το πρωί. Λίγα λεπτά αργότερα, ο πατέρας της μπήκε στο αυτοκίνητό του και έκανε όπισθεν χτυπώντας την.

Όσα είδαν οι κάμερες

Δεν υπήρχαν μάρτυρες του τραγικού συμβάντος, αλλά ο ιατροδικαστής Μάρτιν Ντομικίκ Φλέμινγκ εξέτασε το «εξαιρετικά οδυνηρό» υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του περιστατικού, που παραχώρησαν οι γείτονες της Haniyah.

Δύο γιατροί της περιοχής έσπευσαν να βοηθήσουν αφού άκουσαν μια δυνατή κραυγή από τη μητέρα του κοριτσιού. Βρήκαν τη μητέρα της Haniyah να την αγκαλιάζει και είδαν αίμα να τρέχει από τη μύτη του μικρού κοριτσιού. Προσπάθησαν να επαναφέρουν το κοριτσάκι στη ζωή πριν φτάσει το ασθενοφόρο. Η Haniyah μεταφέρθηκε γρήγορα στο Leeds General Infirmary, αλλά δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη σώσουν.

Ο θάνατός της καταγράφηκε στις 11.32 π.μ. εκείνης της ημέρας και η επίσημη αιτία ήταν τραυματική κρανιοεγκεφαλική κάκωση.