Πατέρας Βαλεντίν: «Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη Γαλλία»

Στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πατέρας της Βαλεντίν, καθώς μαζί με έναν άλλον άντρα κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται μετανιωμένος στον ανακριτή, δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί του και αποδίδει τη σκηνοθετημένη εξαφάνιση της κόρης του στο φόβο μήπως την αναζητήσει κάποιος.

«Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα», είπε ενώπιον του ανακριτή.

«Ο εντολέας μου ομολόγησε την αλήθεια και περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ταξίδεψε η κόρη του με προορισμό τη βιολογική μητέρα, με παρέμβαση και συνοδεία, της αδελφής δηλαδή της θείας και με χρήση του διαβατηρίου της ανιψιάς, η οποία έχει ίδια χαρακτηριστικά και ηλικία με τη Βαλεντίν», δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της Βαλεντίν, Βασίλης Νουλέζας.

Ο πατέρας της Βαλεντίν κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα κατ’ επάγγελμα, παράνομη είσοδο στη χώρα και κατοχή πλαστών εγγράφων.